Почетак Корпоративна одговорност Помоћ РТБ-а Бор Рударском басену „Колубара“

Помоћ РТБ-а Бор Рударском басену „Колубара“

5 друго читање
0
0
1,020

 Седам снажних пумпи на зајам  

 

РТБ Бор, односно Рудник бакра Мајданпек, позајмио је „Колубари“ ове пумпе ради бржег исушивања тамошњег „језера“ у којем је, према речима стручњака, око 240 милиона кубика воде. – На Балкану снажнијих и већих пумпи нема и оне заједно могу у секунди да испумпају чак 3.200 литара – каже Благоје Спасковски
Помоћ РТБ-а Бор Рударском басену „Колубара“РТБ
. – Из Рударско-топионичарског басена Бор протекле ноћи је пут Обреновца, прецизније у Рударски басен „Колубара“ и његов потопљени угљенокоп „Тамнава – Западно поље“, кренуло седам пумпи великог капацитета које испумпавају 400 и 500 литара у секунди.
Помоћ РТБ-а Бор Рударском басену „Колубара“Рударско-топионичарски басен Бор, односно Рудник бакра Мајданпек, позајмио је „Колубари“ ове пумпе ради бржег исушивања тамошњег „језера“ у којем је, према речима стручњака, око 240 милиона кубика воде.
Реч је о веома снажним пумпама, ефикаснијим од класичних које се користе у индустрији и које ових дана раде у „Колубари“, јер оне заједно могу у секунди да испумпају чак 3.200 литара! Пумпе су немачке производње, са „Сименсовим“ моторима. На Балкану снажнијих и већих пумпи нема и зато сматрам ово правом помоћи у правом тренутку, пошто ће те пумпе послужити да се из колубарских угљенокопа вода уклони брже, а самим тим и да се производња тамо брже стабилизује. Мислим да је то права помоћ не само „Колубари“, већ и Србији јер се без струје не може живети – каже генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски.
Мешовита екипа од 35 радника РТБ-а Бор и РБ „Колубара“ успешно је демонтирала пумпе у току јучерашњег дана и оне су на путу ка Обреновцу, а тамо ће остати докле год буде било потребно. Радници РБ „Колубара“ ће ремонтовати њихове моторе и након употребе вратиће их Руднику бакра Мајданпек.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …