Почетак Корпоративна одговорност Помоћ Рудник бакра Мајданпек ватрогасцима

Помоћ Рудник бакра Мајданпек ватрогасцима

2 друго читање
0
0
767

И рудари гасе пожар

У обуздавању ватре, која је озбиљно запретила и појединим постројењима у атару Дебелог Луга, у помоћ ватрогасцима први прискочили запослени у РБМ-у
Помоћ Рудник бакра Мајданпек ватрогасцимаМАЈДАНПЕК
. – У атару мајданпечког села Дебели луг, изнад раскрснице пута у близини Фабрике бакарних цеви, 21. јула око 14 часова избио је пожар. Ватра је угрозила шуму и растиње и запретила да се, због ветра, на неприступачном терену прошири и до оближњих постројења и далековода који обезбеђује електричну енергију за Мајданпек и део Рудника бакра. Брзом интервенцијом ватрогасаца, којима су у помоћ прискочилии запослени у РБМ-у, пожар је угашен и спречена је већа штета.
Помоћ Рудник бакра Мајданпек ватрогасцимаВатру су први приметили људи у ФБЦ Мајданпек и алармирали ватрогасце који су одмах изашли на лице места са два возила. Када је позив стигао у Рудник бакра Мајданпек, директор Бранислав Томић је одмах упутио велику рудничку цистерну и групу запослених који су се прикључили ватрогасцима.
Будући да је реч о неприступачном терену, било је најважније да се ватра обузда, док је за то још било услова, и не дозволи да се због ветра разбукти и угрози постројења на том потезу – каже директор РБМ-а Бранислав Томић.
Помоћ Рудник бакра Мајданпек ватрогасцимаДобро смо се организовали и одмах прикључили ватрогасцима којима је помоћ у људству била неоходна. После интервенције наше цистерне требало је гасити ватру и на вишем терену који је за њу био недоступан и где је само људска рука могла да интервенише – објашњава Игор Младеновић, руководилац Службе за општенародну одбрану и заштиту од пожара у Руднику бакра Мајданпек.
О површини захваћеној овим пожаром, узроку и штети још нема званичне информације. Надлежни упозоравају да не само да се ватра не сме палити на отвореном, већ се током ових тропских дана ни опушак цигарете не сме бацити јер може да изазове нежељене последице.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…