Почетак Синдикална страна Помоћ Синдиката рудара Србије пострадалима у пожару

Помоћ Синдиката рудара Србије пострадалима у пожару

2 друго читање
0
0
802

По 30 хиљада динара за четири породице

 

Синдикат рудара Србије доделио је солидарну помоћ породицама чији су станови изгорели у пожару у улици Војске Југославије у Бору. – Рудници бакра Бор и Скупштина општине Бор обезбедиће им трајни смештај

Помоћ Синдиката рудара Србије пострадалима у пожаруРББ. – У великом пожару у улици Војске Југославије у Бору, када је готово до темеља изгорела стамбена зграда познатија као Стара дирекција РТБ-а Бор, није било жртава, али су четири породице остале без крова над главом. Одмах после пожара пострадали су привремено смештени у хотелу “Европа”, а убрзо после тога уследио је договор између Рударско-топионичарског басена Бор и Скупштине општине Бор о трајном збрињавању ових породица. Док се договор не реализује, у помоћ је прискочио Синдикат рудара Србије и доделио им по 30 хиљада динара солидарне помоћи.
Помоћ Синдиката рудара Србије пострадалима у пожаруСиндикат рудара Србије помагао је, помаже и то ће чинити и убудуће. Сада смо нашим колегама и њиховим породицама, као прву солидарну помоћ, уручили по 30 хиљада динара, а помоћи ћемо им и у обезбеђивању трајног крова над главом – рекао је, додељујући солидарну помоћ, Раде Младенесковић, председник Синдиката рудара Србије у погону Флотација Велики Кривељ.
На новчаној помоћи Синдиката рудара Србије захвалио се, у име својих пострадалих колега и њихових породица, пензионер погона Јама Бранислав Брајушковић:
Изгубили смо станове и покућство, али важно је да нико у пожару није страдао. Захваљујем се на овој и помоћи која ће уследити, а како ћемо даље – видећемо.
-У име Синдиката рудара Србије предложио сам председнику Скупштине општине Бор Добрици Ђурићу (он је предлог прихватио) да за две породице, чија два члана раде у погону Јама, станове обезбеди Рудник бакра Бор, а за друге две, чија су два члана пензионери Јаме, кров над главом обезбеди Скупштина општине Бор
– каже Љубиша Миљковић, председник Синдиката рудара Србије.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…