Почетак Актуелно Мајданпек Поново покренут претходни стечајни поступак за „ИПМ Мајданпек“

Поново покренут претходни стечајни поступак за „ИПМ Мајданпек“

2 друго читање
0
0
646

 Рочиште заказано за 14. април

 

Агенција за лиценцирање стечајних управника именована је за привременог стечајног управника који ће преузети сва овлашћења органа управљања
Поново покренут претходни стечајни поступак за „ИПМ Мајданпек“МАЈДАНПЕК
. – Привредни суд у Зајечару је, одлучујући о предлогу Министарства привреде Републике Србије, донео одлуку о покретању претходног стечајног поступка ради утврђивања разлога за покретање стечајног поступка за Индустрију за прераду Мајданпек. Рочиште ради расправе о постојању разлога за отварање стечајног поступка над „ИПМ Мајданпек“, ДОО Мајданпек, заказано је за 14. април 2016. године у 12 часова.
Подсетимо, „ИПМ Мајданпек“, у оквиру којег су пословали „Златара Мајданпек“ и „Мегапласт“ Доњи Милановац, као предузеће у реструктурирању није успело да се приватизује, а кроз више социјалних програма, у предузећу које је некада запошљавало више од две хиљаде радника, на крају прошле године остала су само пет. Реч је о радницима који се нису изјаснили за социјални програм. Очекивало се да ће доћи до стечаја, а овај предлог иде у прилог томе.
Јер, како се наводи у образложењу, остварен је стечајни разлог „трајније неспособности плаћања с обзиром на блокаду рачуна дужника почев од 02. новембра 2015. године, па надаље“.
На захтев подносиоца предлога за покретање стечајног поступка, суд је применио одредбе из Закона о стечају и одредио мере обезбеђења ради спречавања промене имовинског положаја дужника до окончања претходног стечајног поступка. Агенција за лиценцирање стечајних управника именована је за привременог стечајног управника који ће преузети сва овлашћења органа управљања стечајног дужника, у овом случају „ИПМ-а Мајданпек “.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…