Почетак Актуелно Поново ради парна сирена

Поново ради парна сирена

1 друго читање
0
1
1,593

ТИР. – Реагујући на притужбе свих оних који су приметили да се двадесетак дана у граду није оглашавала рудничка сирена која суграђане буди за посао и оглашава почетак и крај сменског рада у Рударско-топионичарском басену Бор, ТИР је јутрос активирао вод од старе енергане до топионице и парне турбине како би опет, уместо електричне сирене која је неким грађанима сметала јер их је подсећала на злокобну „ваздушну опасност“ у доба НАТО-бомбардовања, могла да се оглашава „парна сирена“. Од јутрос она поново ради.
Поново ради парна сиренаЉуди су једноставно навикли да се буде уз сирену, чак дотерују сатове по њој и једноставно траже да се она и даље оглашава и ми морамо да изађемо у сусрет том захтеву – каже директор Топионице и рафинације Владимир Јаношевић.
Јаношевић додаје и да пара из нове енергане не може да послужи као погонско гориво јер се шаље у погон Електролизе и једноставно је нема за довољан притисак ради покретања турбине. – Зато смо поново покренули “везу“ са старим водом преко старе енергане и на тај начин изашли у сусрет суграђанима којима је сирена недостајала.
Електрична сирена, која је као алтернативни избор коришћена извесно време, више неће бити покретана.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

Serbia Zijin Copper добила дозволу за рушење „стометарског“ димњака

Димњак ће бити срушен минирањем Димњак изграђен од цигала пре равно 60 година биће миниран…