Почетак Актуелно Мајданпек Поправљена троја врата велике хале Новог сервиса у РБМ-у

Поправљена троја врата велике хале Новог сервиса у РБМ-у

4 друго читање
0
0
825

Бољи услови рада

 

За “затварање” једних врата најповољнија понуда била је 16 хиљада евра, а запослени у РБМ-у тај посао раде сопственим снагама и уз минималне трошкове
Поправљена троја врата велике хале Новог сервиса у РБМ-уРТБ, РБМ
. – Велика хала Новог сервиса Рудника бакра Мајданпек одскора има нов, лепши, али и функционалнији изглед, захваљујући томе што су запослени у ПУС-у, “затворили” троја велика врата и на тај начин створили неупоредиво боље услове за рад својих колега који одржавају моћну рударску механизацију. Тиме је остварена огромна уштеда компанији будући да је најповољнија понуда „трећих лица” износила 16 хиљада евра по вратима, а требало је урадити петора.
Поправљена троја врата велике хале Новог сервиса у РБМ-уНама су људи најважнији, па свесни тежине рударског посла и добро знајући од каквог су значаја услови рада, у свакој прилици, у складу са могућностима, покушавамо да, упоредо са испуњавањем редовних обавеза, радимо на том плану – каже Бранислав Томић, директор РБМ-а.
Запослени на одржавању тешких возила и рударске механизације доскора су у овој хали радили готово као на отвореном. Огромна врата, заправо пет од осам отвора довољно великих да кроз сваки од њих без тешкоћа уђе дампер, нису се могла затворити. Због тога, рад са металом се одвијао на простору без грејања, на ветру и промаји, а у зимском периоду на рубним деловима било је и снега.
Поправљена троја врата велике хале Новог сервиса у РБМ-уСа колегама из ПУС-а, на предлог помоћника директора за електромашинске послове Неђељка Чавића, латили смо се посла и већ затворили троја врата – каже Златко Мишић, инжењер машинства, који је донедавно радио у ПУС-у, а сада у Новом сервису на одржавању тешких возила – Прва врата су била у најгорем стању, па смо најпре њих поправили. За материјал смо се побринули у самом руднику. Профиле и лимове скинули смо са старих хала, пронашли смо и неопходне траке, тако да смо, “затворивши” троја врата знатно побољшали услове рада. Остало је да урадимо још двоја, а циљ нам је да оставимо само два канала и да хала потпуно буде у функцији.
У настојању да се услови рада у хали додатно побољшају, размишља се и о грејању, будући да некадашњи систем већ 15-так година не ради. – Људи су задовољни оним што је већ урађено и надају се да ће овај посао, након застоја због хладноћа, бити настављен. А, није се радило ни прековремено, ни викендом. Само на првим вратима било је нешто више ангажованих – два бравара и вариоци, док је следећа радило мање људи, последња само бравар, варилац и ја – рече нам Мишић додајући да су за поправку једних врата потребне највише четири недеље.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…