Почетак Корпоративна одговорност Породица Генчић на Божић добила кључеве нове куће

Породица Генчић на Божић добила кључеве нове куће

4 друго читање
0
0
871

Коначно у топлом дому

 

Захваљујући РТБ-у Бор, фирми „Стеко“, локалној самоуправи и Вечерњим новостима, осамнаестогодишња Кели и њена болесна мајка Драгица уселиће се у опремљену кућу од 45 квадратних метара у МЗ „Слога“

Породица Генчић на Божић добила кључеве нове кућеБОР. – Осамнаестогодишња Кели Генчић и њена болесна мајка Драгица, после деценије тешког живота у оронулој кући блатњари од десетак квадрата (без струје и воде) у Брестовцу, коначно су осетиле топлину правог породичног дома. Након симболичног пресецања врпце, Драган Жикић, председник Скупштине општине Бор, на први дан Божића (седмог јануара), уручио је Кели кључеве нове монтажне куће од 45 квадратних метара (са две спаваће собе, дневним боравком, кухињским делом и мокрим чвором) у МЗ „Слога“. Рекавши да ће дуго памтити овај велики хришћански празник, јер је тог дана добила пристојан кров над главом, млада Боранка је казала: – Од свег срца се захваљујем свим људима који су ми помогли да напокон добијем своју кућу и што, наравно, могу да уживам у њој.
Породица Генчић на Божић добила кључеве нове кућеПожелевши им срећну Нову годину и мир у новом дому, Жикић се, такође, захвалио свима који су учествовали у изградњи куће, посебно локалној самоуправи, РТБ-у, фирми „Стеко“ из Бјељине и Вечерњим новостима које су помогле да се кућа опреми намештајем. Иначе, за кућу је, заједно са спонзорима, обезбеђено око 16.000 евра. – Кели и њеној мајци желим да у овом дому проведу фине тренутке и да уживају у лепоти овог амбијента. У борској општини има много оних којима треба помоћи на овакав начин, а локална самоуправа није у могућности да свима изађе у сусрет. Посредством Центра за социјални рад помажемо дајући онолико колико је предвиђено буџетом општине за те намене. Сигурно је да ће бити још оваквих случајева и њихове проблеме решаваћемо у складу са могућностима и уз помоћ нових дародаваца.
И Бобан Тодоровић, директор ТИР-а, пожелео је Кели много среће и доброг здравља у новом дому. – Са компанијом „Стеко“ помогли смо у организацији још једног пројекта. Бјељинска фирма и РТБ настављају многе акције које су почели, а ово је једна од њих – поручио је Тодоровић.
Драго ми је што је наше предузеће имало прилику да учествује у овом пројекту и учинили смо све што смо могли да га, заједно са локалном самоуправом и РТБ-ом, приведемо крају. „Стеко“, у границама својих могућности, то чини кад год се појави проблем било где да изводимо радове – казао је Слободан Станић, пројект- менаџер „Стека“ за тржиште Бора.
Честитајући Кели усељење у нов стан, уз жељу да га дуго користи, Љубиша Трифуновић новинар Вечерњих новости је истакао: – Као најтиражнији лист у земљи, покренули смо доста лепих акција – имамо фонд хуманости, додељујемо и награду за најплеменитији подвиг године. У сваком случају, и даље ћемо организовати овакве акције.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…