Почетак Корпоративна одговорност После 73 сата Мајданпек и РБМ постепено добијају струју

После 73 сата Мајданпек и РБМ постепено добијају струју

6 друго читање
0
0
689

Обезбеђено снабдевање из два правца

Електрична енергија није стигла у поједине делове Рудника бакра Мајданпек. – Без струје и водозахват одакле се Мајданпек снабдева водом. – За водоснабдевање потребно седам до осам сати након обезбеђења струје, а за грејање најмање 12 часова
После 73 сата Мајданпек и РБМ постепено добијају струјуМАЈДАНПЕК
. – Електромонтери ЕМС-а, ангажовани из целе Србије, успели су да добију битку са снегом, ледом, ветром и хладноћом, па је на подручју општине Мајданпек почела нормализација снабдевања електричном енергијом. У четвртак (4. децембра) око 18 часова, после 73 сата прекида, електричну енергију су постепено добила сва насеља (осим у Горњој реци), а затим и поједини делови Рудника бакра Мајданпек. Јутрос у осам сати без струје су били Сервис Ковеј, Лабораторија ПУС-а, ПУС, Ц-станица, ТС 1, Пустињац и водозахват са којег се Мајданпек снабдева водом.
После 73 сата Мајданпек и РБМ постепено добијају струјуЗа нормализацију снабдевања електричном енергијом имаћемо још пуно посла, јер се тек сада детаљним прегледом и пуштањем у рад једног по једног постројења и делова погона увиђа где су се још појавили проблеми. У прекиду су оба далековода који снабдевају Пустињац. Наше и екипа из „Елмонтеx-кома“ Зајечар су рано јутрос кренуле од једног до другог далековода и у готово немогућим условима покушавају да што пре дођу до решења – каже директор РБМ-а Бранислав Томић.
Истовремено, у свим погонима и целинама РБМ-а тек сада има много посла како би се све проверило и припремило за нормалан рад.
После 73 сата Мајданпек и РБМ постепено добијају струјуВећ смо сагледали да је за ПУС проблем прекидач у трафо-станици. Машинска радионица је јутрос добила струју, али су без ње још увек Вулканизерница, Компресорска станица и Лабораторија ПУС-а – каже Неђељко Чавић, помоћник директора РБМ-а за електромашинство.
У самом граду стање се полако нормализује, али се на нормализацију водоснабдевања и грејања још чека.
Када се снабдевање струјом на Пустињцу стабилизује, биће нам потребно седам до осам сати за успостављање водоснабдевања и то под условом да се ништа непредвиђено не догоди – каже Небојша Зарков, технолог и руководилац мајданпечког Водовода. После 73 сата Мајданпек и РБМ постепено добијају струјуЗа почетак рада даљинског грејања биће потребно још неколико сати након успостављања водоснабдевања, а тек онда ће моћи да се говори о стварању услова за нормализацију живота у граду.
У оваквим условима школе још не раде, а у обдаништима у Мајданпеку и Доњем Милановцу је само по четворо деце – каже Драгица Николић, директор Предшколске установе „Марија Мунћан“.
Мајданпеком кружи цистерна са водом, а раније пристигла помоћ у пијаћој води и хлебу може се преузети испред Музеја, Црвеног крста и Дирекције РБМ-а.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…