Почетак Синдикална страна Благоје Спасковски и Драган Алексић потписали колективни уговор

Благоје Спасковски и Драган Алексић потписали колективни уговор

4 друго читање
0
0
1,271

 Регулисана права и обавезе

Д. Алексић: Сада је заокружен циклус потписивања КУ у РТБ-у, па ће сва басенска предузећа спремна дочекати спајање у јединствено. – Б. Спасковски: Добили смо акт вишег квалитета који је „искористио“ све могуће КУ у овој држави и елиминисао све њихове мане, тако да је „пречишћен“ и уравнотежен у делу и обавеза и права

Потписан колективни уговор Матичног предузећаРТБ. – Драган Алексић, председник Одбора Синдикалне организације РТБ-а Бор Д.О.О., и Благоје Спасковски, генерални директор Комбината бакра, 15. марта, потписали су колективни уговор Матичног предузећа који у потпуности дефинише права и обавезе пословодства и сваког запосленог у њему. Матично је последње басенско предузеће које је парафирало овај важан документ, а права и обавезе запослених досад су били регулисани путем заједничких основа. Сада су, по оцени Алексића, добили добар и квалитетан колективни уговор који ће сигурно много значити и запосленима и пословодству.
Потписан колективни уговор Матичног предузећаРазлог због кога смо то учинили последњи јесте тај што смо предност дали зависним предузећима (РББ, РБМ, ТИР) која су већа и баве се производњом, а Матично администрацијом. Сада је заокружен циклус потписивања колективних уговора у РТБ-у, па ће сва басенска предузећа спремна дочекати спајање у јединствено предузеће. Јер, без КУ права и обавезе запослених сигурно не би били заштићени, а радници не би имали сигурност у предстојећој реорганизацији Басена – нагласио је Алексић.
Потписан колективни уговор Матичног предузећаЧелни човек РТБ-а је најпре изразио задовољство што, заједно са председником репрезентативног синдиката ове куће – Самосталног синдиката, потписује КУ и захвалио се свима који су учествовали у његовој изради, посебно председнику и члановима Одбора СО РТБ-а Д.О.О. – Израда колективног уговора у Матичном предузећу трајала је мало дуже него обично само зато да би добила на квалитету. После зависних, и ми у Матичном потписујемо акт којим се регулишу обавезе и права радника, и то акт вишег квалитета – акт који је „искористио“ све могуће КУ у овој држави и елиминисао све њихове мане, тако да је „пречишћен“ и уравнотежен у делу и обавеза и права – поручио је Спасковски.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…