Почетак Посете Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић у Бору изјавила:

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић у Бору изјавила:

3 друго читање
0
0
1,057

РТБ ће радити, решење ће се наћи

 

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић у Бору изјавила:БОР. – Када уђете у Бор вама је потпуно јасно да би се сваки прекид рада РТБ-а одразио не само на Бор као град него на цео округ, а то није интерес државе. Ми хоћемо да се ради и зато став владе јесте, а о томе сам разговарала и са премијером Александром Вучићем, да ће РТБ Бор свакако и сигурно радити – истакла је потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић у Бору изјавила:У обраћању Боранима, гостујући у емисији Телевизије Бор 28. марта, Михајловићева је нагласила да влада никада није владала из кабинета, већ је увек била на терену. – Као влада боримо се да отварамо нове компаније, али се истом снагом и енергијом боримо и за компаније које имају одређене проблеме, а врло су значајне. Не треба Боранима говорити о томе колико је значајан РТБ Бор, то овде сви знају. Зато је моја порука да ће РТБ радити и да ће се решење наћи – рекла је потпредседница Владе.
Она је додала да је у претходне две године у Србији је отворено 27 фабрика и 13.000 нових радних места и да је у том периоду Влада Србије дала свој максимум и када је реч о компанијама које имају финансијске и друге проблеме. – РТБ Бор ће не само радити, већ ће и доприносити и бити стожер привреде Борског и Зајечарског округа, али и целе привреде у Србији – нагласила је Михајловићева.

Зорана Михајловић је пренела Боранима и да у мају почиње рехабилитација пута Бор-Борско језеро у дужини од 10 километара што ће, како је оценила, умногоме допринети да Бор, иако рударски град, постане и туристички центар овог дела Србије. Такође, похвалила је рад локалне самоуправе. – Морам да признам да је локална самоуправа Бора доста радила на уређењу путне инфраструктуре. То је управо и ингеренција локалне самоуправе, али нису баш све тако одговорне као што је борска. Влада Србије и Министарство саобраћаја ће ове године издвојити близу 160 милиона динара за путну инфраструктуру, а додатно ћемо се као држава задужити 400 милиона евра како бисмо рехабилитовали путеве по Србији. У наредне четири године рехабилитоваћемо 1.100 километара пута, а део тих путева јесу они у Борском и Зајечарском округу. Јер, верујем да је то готово најважније када говоримо о условима да се у Србији боље ради. Прошле године отворили смо 100 километара ауто-пута, ове ћемо отворити још сто километара и завршити „Коридор 10“ до почетка наредне године. Србија мора да буде премрежена, не само коридорима и ауто-путевима, него и локалним и регионалним путевима, а унутар општина и сеоски путеви мора да буду у много бољем стању – истакла је потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…