Почетак Посете Потпредседница Владе Зорана Михајловић у посети РБМ-у

Потпредседница Владе Зорана Михајловић у посети РБМ-у

2 друго читање
0
0
896

Да се ради и живи боље

 

Административне тешкоће за ширење радова на Јужном ревиру ће већ наредних дана бити разрешене. – На Андезитском прсту потпредседница Владе разговарала са рударима
Потпредседница Владе Зорана Михајловић у посети РБМ-уРБМ
. – Зорана Михајловић, потпредседница Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, 4. септембра посетила је Мајданпек и са челним људима борског комбината и мајданпечког рудника бакра, као и општине, разговарала о пословању и могућностима развоја. Истакла је спремност да помогне запосленима у мајданпечком Руднику у решавању административних тешкоћа које спречавају бржи развој, али и да се активно укључи у стварање других услова да се у овом крају потенцијали боље користе и – боље живи.
Домаћини нису пропустили прилику да потпредседници Владе укажу да је највећи проблем за ширење Рудника бакра то што се чека проглашење јавног интереса за земљиште на Јужном ревиру.
Потпредседница Владе Зорана Михајловић у посети РБМ-уАко желимо да оживимо овај крај, онда морамо да водимо рачуна и о самом руднику и о томе што ће се он проширивати, а да држава учини све што може за проглашење јавног интереса. – истакла је Зорана Михајловић, обраћајући се новинарима, и појаснила: – Ја сам данас врло одговорно рекла да све оно што треба да се уради преузимам на себе и да ће, што се тиче администрације, бити завршено.
Потпредседница Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, нагласила је да се позитивном одговору у РБМ-у могу надати већ следеће недеље, а потом истакла:
Разговарали смо, пре свега, о самом руднику. За мене је добра вест да је у претходне две године рудник запослио много нових и то младих људи. Оно што није добро је то што фале одређени стручни људи који неће да дођу у овај крај да раде. Зато заједно треба да створимо довољно атрактивно место да се овде долази да се ради, али и да се направи нови посао.
Потпредседница Владе Зорана Михајловић у посети РБМ-уЗорана Михајловић је нагласила да се разговарало и о другим потенцијалима и могућностима да се створе услови да се у Мајданпеку ради и живи боље
Оно што је посебно значајно за целу Србију јесте развој туризма. Мислим да су сви претходних година говорили о туризму у овом крају, о његовој лепоти, али и колико, уствари, није развијен туризам ни у Доњем Милановцу, а ни овде. То је оно на чему ћемо заједнички, из више министарстава, радити и покушати да помогнемо да се развије.
Потпредседница Владе Зорана Михајловић је разговарала и са мајданпечким рударима који су истакли задовољство што су добили прилику за разговор са њом на терену. Њих је занимало да ли се разговарало о приватизацији РБМ-а, и са задовољством прихватили одговор потпредседнице Владе да то није споменуто, већ да се говорило о томе шта држава може да учини за Мајданпек.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…