Почетак Актуелно Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра

Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра

24 друго читање
0
0
1,938

„Zijin“ ове године у Бор улаже 160 милиона евра, а наредних до две милијарде

Обраћајући се радницима бившег РТБ-а Бор, сада компаније „Serbia Zijin Bor Copper“, председник Србије Александар Вучић казао је да би и Бор и Мајданпек данас изгледали много другачије да је пре 15 или 20 година пронађено решење за њихову компанију. – Имам апсолутно поверење у кинеско руководство, а они имају велико поверење у наше раднике. Вас 5.000 може да буде покретач источне Србије – рекао је председник Вучић. – Компанија „Serbia Zijin Bor Copper“ је апсолутни приоритет у пословању „Zijin Mining Grupe“ у Србији, казао је извршни директор и старији потпредседник компаније „Zijin Mining“ Džordž Fang
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра БОР
. – Председник државе Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио је данас борску топионицу бакра, која послује у саставу компаније „Serbia Zijin Bor Copper“.
Кинеска компанија „Zijin“ ће, како је том приликом истакао председник Србије, само ове године у „Бор“ уложити 160 милиона евра, а у наредних неколико година, уз налазише „Чукару Пеки“, до две милијарде евра. Тиме ће се, рекао је Вучић, шестоструко повећати производња у наредних шест година, а највећи део тог новца биће намењен управо РТБ-у Бор.
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра Очекујемо да за шест година производња буде троструко већа овде, дакле до 120.000 тона бакра, а да још 80.000 тона буде произведено у „Тимоку“. То је, дакле, петоструко или шестоструко већа производња од оне коју смо раније имали – истакао је председник Србије.
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра Обраћајући се радницима током обиласка топионице бакра у Бору, Вучић је рекао да би и Бор и Мајданпек данас изгледали много другачије да је 15 или 20 година пронађено решење за РТБ. Казао је да су га наши људи током његових ранијих посета компанији у Бору уверавали како смо чудесне помаке направили, али да је после, када је пронађен кинески партнер, чуо од њих да бисмо убрзо морали „да затворимо радњу“ да смо тако наставили.
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра Хвала вам што сте препознали значај тражења и проналажења стратешког партнера. Молим вас да покажете да посвећеношћу Бор може да иде напред и да можете да се поредите са најбољим рудницима у свету, а да ова топионица буде као оне најбоље у свету. Желим да вас замолим да вредно радите и борите се за своје породице. Имам апсолутно поверење у кинеско руководство, а они имају велико поверење у наше раднике. Вас 5.000 може да буде покретач источне Србије – нагласио је Вучић у обраћању радницима.
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра Председник Србије је, такође, поручио да ће држава увек помоћи кинеским пријатељима да пронађу најбржи развојни пут за опстанак људи у Бору и на читавом истоку Србије.
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра У протеклих неколико година између Кине и Србије потписано је и реализовано много пројеката. Али, очекујем да их буде још више. Ово је прекретница за „Бор“ и компанију „Zijin“, али и важан пројекат за односе Србије и Кине. Ова компанија је гарант да ће се у Бору остваривати рударска производња у складу са највишим светским стандардима када је у питању ефикасност и квалитет, али и заштита на раду и екологија – казао је Вучић.
Председник Александар Вучић, у оквиру кампање „Будућност Србије“, посетио борску топионицу бакра Компанија „Serbia Zijin Bor Copper“ је, како је новинарима казао извршни директор и старији потпредседник компаније „Zijin Mining“ DžordŽ Fang, апсолутни приоритет у пословању кинеске матичне компаније у Србији. На састанку са менаџментом, којем је, поред осталих, присуствовао и министар рударства и енергетике Александар Антић, истоветан став је председнику Србије пренео и председник „Зијин Мининг ГрупеLan Fusheng.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …