Почетак Актуелно Председник Србије са представницима кинеске компаније заинтересоване за РТБ Бор

Председник Србије са представницима кинеске компаније заинтересоване за РТБ Бор

4 друго читање
0
0
2,092
Председник Србије са представницима кинеске компаније заинтересоване за РТБ Бор

Вучић: „Зијин Мајнинг“ је добродошао на будућем тендеру

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представницима кинеске компаније „Зијин Мајнинг“ заинтересоване за учешће на тендеру за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор, који Влада Србије планира да распише у првој половини ове године
БЕОГРАД
. – Како се наводи у саопштењу Кабинета председника Србије, Вучић је изразио захвалност представницима кинеске компаније који су исказали интерес за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор, што само потврђује велику заинтересованост кинеских компанија за улагања у Србији. Он је поручио да је кинеска компанија „Зијин“ добродошла на будућем тендеру, с обзиром на традиционално пријатељство двеју земаља.
Представници „Зијин Мајнинг Групе“ навели су да имају озбиљне развојне планове за РТБ Бор, али и за цео регион, изразивши намеру да уложе више стотина милиона долара у модернизацију производње и реструктурирање компаније, која би била организована у складу са највишим светским стандардима.
Представници компаније истакли су да је „Зијин“ један од највећих кинеских произвођача злата, друга по величини у производњи бакарне руде и трећа у производњи руде цинка. Они су нагласили да је намера Групе да постане водећа међународна рударска компанија кроз успостављање равнотеже између сопствених развојних циљева, заштите животне средине, обезбеђивања награда за запослене и инвеститоре и добробити за заједнице у којима послује. Компанија примењује највише стандарде безбедности на раду, обезбеђујући запосленима сигурну и здраву радну средину, као и добре услове за развој каријере.
Састанку је присуствовао и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг.
Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски рекао је да је реч о компанији која жели да уложи капитал и повећа производњу три до три и по пута. Додаје да то значи да би учешће РТБ-а у БДП-у Србије било три до три и по процента уместо садашњих 0,8.
-То је велики пораст за државу Србију. Морам рећи да не условљавају отпуштањем радника. Значи радници остају, чак су у једној реченици рекли да ће бити већа примања за све оне који доприносе компанији – рекао је Спасковски.
(Tанјуг)

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…