Почетак Актуелно Председник Србије у посети Мајданпеку

Председник Србије у посети Мајданпеку

1 друго читање
0
0
2,538
Председник Србије у посети Мајданпеку

Вучић: Понуде за РТБ одличне

Није питање ко је које националности, већ ко је бољу понуду дао. Оно што сам могао да сазнам је да су обе пунуде – и руска и кинеска – исправне и одличне. То ће значити нове инвестиције, рекао је председник Србије Александар Вучић. Оба инвестициона плана значе препород читавог Борског округа јер ће се стотине милиона евра тамо слити у наредних неколико година
Председник Србије у посети МајданпекуМАЈДАНПЕК
. – Много пута сам био у Мајданпеку и веома ми је стало да Рудник бакра Мајданпек коначно почне да ради. Ви ћете сутра, најкасније прекосутра добити информацију ко је наш стратешки партнер у РТБ-у Бор. А тај стратешки партнер, ко год да буде од ове две фирме, биће изванредан партнер – рекао је приликом данашње посете Мајданпеку председник Србије Александар Вучић. Појаснио је притом да оба приложена инвестициона плана значе препород читавог Борског округа, јер ће се, како је рекао, „стотине милиона евра слити у наредних неколико година“.
После смедеревске Железаре, завршили смо још један велики посао и тако у читавом Подунављу, од Смедерева до Милановца, до Бора, Кладова и Неготина, где све увек зависи од РТБ-а, направили много више прилика за посао младим људима – изјавио је председник Вучић. Додао је да је у Милановцу раније данас рекао да ће се радити ново, велико, прелепо пристаниште, научни и визиторски центар, у које ће бити уложено између три и четири милиона евра, а у Рудној глави, искрено обрадован што је после много година видео пуно деце на улицама, да ће се наставити изградња путева, као што је урађен пут Крш – Горњане: Председник Србије у посети МајданпекуЖелим да у Мајданпеку урадимо много више, од реконструкције и реновирања целе ове хале, пута према Кучеву који сам данас обишао са Дробњаком (директором ЈП „Путеви Србије“), до тога да имате више слободе у запошљавању људи у јавном сектору. Договорили смо да започнемо припреме пројектног задатка да се паралелно са дунавским путем (Ђердапском магистралом) само неколико километара иза, уради брза саобраћајница која ће да споји Милановац, дакле, мајданпечку општину, кладовску, са Голупцем, Великим Градиштем и Пожаревцем – рекао је председник Србије и подсетио да су инвеститори долазили у средине око Београда и оне које имају или ће имати аутопут: – Тек када буду схватили да градимо путеве по истоку Србије долазиће нови инвеститори. А све то радимо зато што хоћу да сви ви останете овде, да не идете даље трбухом за крухом у бели свет, већ да бар део наших људи из белог света вратимо овде, да покажемо да онако како смо вредни у Аустрији, Швајвцарској, Италији, Француској, да такви исти, и још бољи, можемо да будемо у нашој Србији. Да можемо да изградимо путеве и хотеле, и куће, али и мостове да они и њихова деца ту планирају своју будућност – рекао је, поред осталог, председник Вучић замеривши локалној власти што у години када приходи порасту за чак 200 милиона динара, толико порасту и трошкови: – Уштедите део новца, вратите дугове јавних комуналних предузећа – поручио је председник државе Александар Вучић, истакавши да људи у Мајданпеку цене одговорност и рад.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…