Почетак Посете Председник СССС: „Није спорно да у оквиру Савеза постоји грана само за рударство“

Председник СССС: „Није спорно да у оквиру Савеза постоји грана само за рударство“

1 друго читање
0
0
828

Синдикат поштује рударе

Љ. Оробовић: Одувек смо у синдикалном покрету с максималним уважавањем помињали рударе, па није споран захтев Борана да у оквиру СССС постоји неки облик који ће бити везан само за рударство. Дајем апсолутну подршку и њиховој борби за бенефицирани радни стаж, а свако ко мисли да то није поштено, нека сиђе доле у јаму и сам се увери у каквим условима раде људи са бенефицијом 12/18. – Подржавам идеју да рудари у оквиру Савеза самосталних синдиката Србије имају свој синдикат, са седиштем у највећем рударском месту у Србији – Бору. Њих не треба да заступају металци, рекао је Благоје Спасковски
Синдикат поштује рудареРТБ
. – Понесен, како је рекао, најјачим утиском који су на њега оставили рудари борске Јаме у рудном телу „Т“ – њиховом позитивном енергијом, председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић је, касније истог дана, с једнаком пажњом слушао генералног директора РТБ-а Бор Благоја Спасковског, који му је говорио о пословању борске компаније.
Синдикат поштује рудареУ Бору се не спава, не моли и не тражи помоћ државе у виду пара за субвенције или бенефиције. РТБ је тражио од Владе Србије помоћ у стратегији развоја компаније како бисмо подигли њену вредност са неких 200 милиона на две и по милијарде долара. И, добили смо је! – рекао је Спасковски.
Председник СССС Љубисав Орбовић истакао је да Бор из године у годину показује квалитет који није мали и да се у граду на сваком кораку види бољитак захваљујући развоју РТБ-а. – Када се само сетим периода од пре пар година када су РТБ продавали и како је у то доба изгледао град, питам се да ли је уопште могуће да се све то овде дешавало. Бор је, захваљујући људима са знањем, ентузијазмом и добром енергијом, успео да покаже и докаже да велике компаније у Србији могу да функционишу, да добро раде и стварају добит, а да уз то и запослени имају пристојну плату. Зато упућујем све похвале првенствено пословодству, али и синдикатима и локаној самоуправи, као и људима из власти који су схватили да „Бор“ може да иде у добром правцу – казао је први човек Савеза самосталних синдиката Србије.
Синдикат поштује рудареОдувек смо – додао је – у синдикалном покрету с максималним уважавањем помињали рударе, па није споран захтев који сам чуо овде у Бору да у оквиру СССС постоји неки облик који ће бити везан само за рударство. На који начин ћемо то технички извести, договорићемо се накнадно. Дајем апсолутну подршку и борби борских рудара и синдиката за бенефицирани радни стаж, а свако ко мисли да то није поштено, нека сиђе доле у јаму и сам се увери у каквим условима раде људи са бенефицијом 12/18 – изјавио је Орбовић.
Синдикат поштује рудареТа бенефиција не сме да остане „мртво слово на папиру“ – надовезао се Спасковски. – Треба је или укинути или омогућити свима који напуне 40 година радног стажа да оду у пензију. Подржавам и идеју да рудари у оквиру Савеза самосталних синдиката Србије имају свој синдикат, са седиштем у највећем рударском месту у Србији – Бору. Рударе Србије не треба да заступају металци, као досад. Њима свака част, али сви знамо у каквој је ситуацији металски комплекс. Овако испада да у кући газује дете и оно говори оцу и мајци како да се понашају. Рудари с правом траже своју грану у оквиру Савеза и ја то подржавам – закључио је Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …