Почетак Актуелно Представљена колекција нових кованица „Златаре Мајданпек“

Представљена колекција нових кованица „Златаре Мајданпек“

0 друго читање
0
0
1,049

Велики рат као инспирација

 

Уз велико интересовање медија и представника институција културе представљена серија кованица, фигура и значака произведених поводом стогодишњице од почетка Првог светског рата
Представљена колекција нових кованица "Златаре Мајданпек"БЕОГРАД
. – У Међународном пресс центру у Београду „Златара Мајданпек“ представила је (28. марта) серију нових кованица искованих поводом стогодишњице Првог светског рата. У присуству представника бројних медија, Српске православне цркве, дијаспоре, Војног музеја и бројних институција културе представљена је серија кованица, фигура и значака са ликовима српских војвода, јунака и битака.
Представљена колекција нових кованица "Златаре Мајданпек"Дуго сам у тематици Великог рата. Инспиративни период ће бити и тематика коју ћемо пратити и наредних година – рекао је аутор Љубиша Манчић, академски вајар, не пропустивши да истакне да је посебан изазов био рад на малом и ограниченом простору.
Настављамо праксу коју смо годинама неговали придружујући се обележавању јубилеја наше историје. Први светски рат ће бити инспирација наших аутора кроз низ тематских серијала из тог периода – рекао је Саша Поповић, комерцијални директор „Златаре Мајданпек“, најављујући скори почетак продаје у свим продавницама ове куће.
Представљена колекција нових кованица "Златаре Мајданпек"Одговарајући на питање да ли очекују комерцијалне ефекте од овог посла, Милица Јасенски, директор „Златаре Мајданпек“, истакла је да се то подразумева, као и жеља да се посебно млади заинтересују за пребогату историју, и да су, имајући у виду актуелну финансијску ситуацију, уместо као златнике кованице урадили као сребрњаке и позлаћени месинг.
Један од предлога био је да се одговарајућим државним службама сугерише да ове производе уврсте у поклоне које ће наши државници поклањати својим гостима.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…