Почетак Посете Представници Аурубиса посетили РТБ

Представници Аурубиса посетили РТБ

3 друго читање
1
0
909

„Изабрали сте најбољу технологију“

 

Честитам вашим специјалистима на избору економски и еколошки доказане технологије топљења по којој се производи 70 одсто светског бакра – изјавио је Димо Кирилов, директор производње у топионици Пирдоп из састава немачког Аурубиса који годишње произведе милион тона бакра. – Благоје Спасковски: Позвали смо Аурубис да видимо где може да нам помогне како бисмо сутра, када пројекат нове топионице и фабрике сумпорне киселине буде готов, брзо отпочели производњу
https://kolektiv.co.rs/wp-admin/post-new.phpРТБ
. – Били смо овде пре годину и по дана и видимо велики напредак на пројекту. Видимо шта је све урађено, каква технологија је изабрана и честитам вам на томе. По тој технологији се данас производи готово 70 одсто бакра у свету и доказане је екологичности. Ваши специјалисти су направили прави избор и сматрамо да ће са новим процесом топљења и екологија у региону бити на високом нивоу, биће овде много чистије!
https://kolektiv.co.rs/wp-admin/post-new.phpОвим речима је Димо Кирилов, директор производње у топионици Пирдоп, која послује у саставу немачког Аурубиса, највећег произвођача бакра у Европи, данас оценио напредак на пројекту нове борске тиопионице и фабрике сумпорне киселине чија изградња улази у завршницу. Поздрављајући га, генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски објаснио је новинарима:
https://kolektiv.co.rs/wp-admin/post-new.phpПројекат нове топионице и фабрике сумпорне киселине захтева од нас да се здружимо и позовемо све оне из света металургије који поседују ову технологију. И, ево, позвали смо представнике Аурубиса, односно топионице Пирдоп крај Софије, да нам помогну да сутра, када све буде готово, брзо отпочнемо производњу. Даље образалажући циљ посете стручњака из комапаније у чијих се 16 погона произведе милион тона катодног бакра годишње (поседује неколико топионица и рудника, велики центар за рециклажу и један је од највећих произвођача племенитих метала у Европи), Спасковски је казао:
https://kolektiv.co.rs/wp-admin/post-new.phpГоспода су дошла на наш позив да виде како напредује пројекат флеш-смелтинг топионице и нове фабрике сумпорне киселине, да оцене какви су нам кадровски потенцијали, као и где нам могу помоћи да бисмо што пре, и што безболније, започели производњу. Посебно ми је драго што су се брзо одазвали и што ће нас из Бора, који освајамо најмодернију финску технологију, помоћи, саветовати људи из топионице чији је капацитет прераде милион тона концентрата годишње!
Гости из Аурубиса данас су разгледали погоне Топионице и рафинације и оба градилишта у пратњи директора ТИР-а Бобана Тодоровића, директора пројекта Драгана Маринковића и управника Топионице Саше Радуловића. Сутра је на програму презентација „Искуства флеш-смелтинг технологија“ и посета погонима Рудника бакра Бор.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Посете

Један коментар

  1. s

    15. новембра 2013. у 14:02

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…