Почетак Посете Представници РТБ-а разговарали са аустралијском компанијом о лужењу церовске руде

Представници РТБ-а разговарали са аустралијском компанијом о лужењу церовске руде

2 друго читање
0
0
918

“АМЕЦ” понудио решења за боље искоришћење

 

РТБ. – Менаџмент компаније “АМЕЦ” представио је данас надлежнима у РТБ-у искуства и технологије у лужењу бакра које су, како се чуло на састанку, веома корисне за оксидне слојеве руде у саставу басенског комплекса “Церово”. Представници РТБ-а разговарали са аустралијском компанијом о лужењу церовске рудеПредставници ове аустралијске компаније која послује у 40 земаља света и запошљава 29 хиљада људи, посетили су Бор и РТБ по препоруци амбасадорке Аустралије у Србији Хелене Стадерт, која је шестог августа била гост Басена.
Представници РТБ-а разговарали са аустралијском компанијом о лужењу церовске рудеПроблем оксидне руде првенствено имамо у комплеску “Церово”, лежиштима 3 и 4, где је укупно 14 милиона тона руде. Циљ је да побољшамо технолошке резултате приликом њеног флотирања и остваримо што веће искоришћење. У том смислу, спремни смо да размотримо сва решења која нам се понуде – чуло се на састанку од надлежних у РТБ-у.
Говорећи о технологијама које у области лужења аустралијска компанија примењује широм света, генерални директор “Емека” Грег Хејес истакао је четири модела лужења оксидне руде: лужење у бетонским кадама (које се примењује само у два постројења у свету), лужење на гомили, агитационо лужење и биолошко. – Битно је да пре коначне одлуке РТБ дефинише да ли ће оксидну руду најпре флотирати, а потом лужити или обрнуто – казао је Хејес.
Представници аустралијског “Емека” су, након разговора са менаџментом РТБ-а, посетили копове и флотације у “Церову” и “Великом Крвељу”, а потом и градилишта нове топионице и фабрике сумпорне киселине.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

У Кривељу организован турнир у фудбалу, пријатељске утакмице одиграла четири тима

“Победио је спорт, победио је фудбал️, победили смо сви” Победник турнира је тим Србија Зи…