Почетак Актуелно Предузмите све могуће мере како би се што боље заштитили од новог корона вируса

Предузмите све могуће мере како би се што боље заштитили од новог корона вируса

3 друго читање
0
1
3,810
Предузмите све могуће мере како би се што боље заштитили од новог корона вируса

Serbia Zijin Bor Copper doo (у даљем тексту: Компанија) придаје велики значај мерама превенције и спречавању ширења епидемије корона вируса. Будући да као свој најважнији задатак сматра заштиту безбедности и здравља својих запослених, Компанија је одговорно предузела и предузимаће, све неопходне превентивне мере за заштиту и спречавање ширења епидемије новог корона вируса.
Већ 26.јануара, Компанија је формирала Руководећу радну групу за превенцију и контролу ширења епидемије корона вируса и објавила низ докумената у виду обавештења и захтева, као што су „Хитно обавештење о мерама за спречавање и контролу епидемије новог корона вируса“. Компанија је самоиницијативно спровела изолацију запослених који су се вратили из Кине, у трајању од 14 дана, ради праћења њиховог здравственог стања, затим је објавила „План хитног поступања за превенцију и контролу ширења новог корона вируса“, „Обавештење о унапређивању превенције и контроле ширења новог корона вируса“, „Смернице за превенцију и контролу ширења новог корона вируса“, „Захтеви за мерење телесне температуре запослених пре ступања на радно место“. Детаљно је донет план рада и подељена задужења на превенцији и контроли ширења корона вируса. Осим тога формиране су радне групе на нивоу Огранака и свих радних јединица са истим задацима, са циљем да сви запослени и чланови њихових породица упознају и предузму дате мере превенције и контроле ширења корона вируса.
Већини колега који су се вратили из Кине, већ је истекло време изолације, они су доброг здравственог стања и већ су се вратили на своја радна места. Они који су се недавно вратили из Кине, још увек су у изолацији, њихово стање се прати и сви се добро осећају. Осим тога, пре него што је Република Србија објавила ванредно стање, Компанија је објавила захтеве према својим запосленима који се враћају из иностранства, истакнуто је да морају да се пријаве и спроведу кућну изолацију где ће њихово стање да се прати, до сада нисмо имали проблематичне случајеве.
Пошто је Србија објавила ванредно стање, ми смо објавили документа као што су „Смернице за хитно унапређење поступања запослених ради превентиве и контроле ширења новог корона вируса“, „Обавештење о захтевима према запосленима у време спровођења мера превенције и контроле ширења новог корона вируса“, „Иницијатива за спречавање и контролу ширења корона вируса“, сходно томе додатно смо предузели активности на спречавању и контроли ширења епидемије.
Осим издавања обавештења и захтева за спровођењем одговарајућих мера у борби против епидемије, Компанија је такође урадила и следеће:
– Запосленима су подељене заштитне маске, средства за дезинфекцију, антибактеријске влажне марамице и друга средства, истовремено смо поручили из Кине велике количине средстава за борбу против епидемије;
– Истовремено са радом у борби за заштиту здравља и сигурности, рационално водимо производњу како бисмо очували и гарантовали запосленост наших радника.
– Са циљем да ефикасно заштитимо интересе запослених уз одржавање нормалног пословања Компаније, у складу са српским законима, донете су одредбе о исплати зарада у време трајања мера за спречавање и контролу ширења епидемије.
– Самоиницијативно смо се обратили градској Влади града Бора и Мајданпека како бисмо их упознали са мерама за превенцију и контролу ширења вируса које је предузела Компанија и како бисмо предузимање истих мера препоручили и градским владама.
– У сталном смо контакту са Владом Републике Србије и Амбасадом НР Кине у Србији, пратимо све донете мере од стране Владе Републике Србије и поступамо према донетим одредбама у циљу спречавања и контроле ширења епидемије.

Захваљујући строгом спровођењу мера превенције, до сада немамо пријављено ниједног оболелог а производња и пословање Компаније се нормално одвијају. Компанија ће се и на даље строго придржавати и поштоваће све одредбе Владе Републике Србије, јачаће мере превенције и контроле ширења епидемије корона вируса, све док у борби са епидемијом новог корона вируса не постигнемо потпуну победу.
Овим путем, Компанија апелује на све запослене и на широку јавност да обрате велику пажњу на брзо ширење и немерљиву штетност корона вируса. Пођите од себе, љубави према себи, љубави према својој породици, љубави према својим колегама и предузмите све могуће превентивне мере заштите, не уздајте се у зрно среће.

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…