Почетак Посете Премијер Александар Вучић у Бору изјавио:

Премијер Александар Вучић у Бору изјавио:

2 друго читање
0
0
1,323

Мало шта у Србији је вредно као РТБ

 

Као што сам, када сам долазио у РТБ, рекао да ћемо нову топионицу завршити, па смо је завршили, тако исто сада кажем да ће РТБ Бор да живи и то као успешна компанија, једна од најважнијих у Србији. Онако како унапређујемо његово пословање и како се РТБ Бор буде будио и снажио, тако ће у ове крајеве, уверен сам у то, долазити и многе друге компаније и инвеститори – поручио је Александар Вучић
Премијер Александар Вучић у Бору изјавио:БОР
. – Упркос томе што имамо велике потешкоће и што ћемо морати себе и одређене навике да мењамо и другачије да се понашамо, Србија ће сачувати РТБ Бор јер мало шта вредно као РТБ Бор има – изјавио је данас у Бору премијер Србије Александар Вучић.
Тачно је да смо дали много новца за нову топионицу и фабрику сумпорне киселине, мада смо и тада знали да то није довољно јер је пре тога требало да се види на који начин ћемо имати своју сировину, да не увозимо концентрат. Требало је да решимо питање „Церова 2“, „Мајданпека“ и борске „Јаме“, али наћи ћемо начин. Србија ће да се бори за РТБ и имаћемо ми наш концентрат у борској топионици. Када ово кажем, не мислим да је РТБ нешто што само треба да чувамо, а код нас у земљи је обично то тако постављено. Као, ајде да сачувамо нешто да траје још 10 година, па после баш нас брига. Мислим да РТБ треба да буде развојни пројекат за цео регион. Онако како унапређујемо његово пословање и како се РТБ Бор буде будио и снажио, тако ће у ове крајеве, уверен сам у то, долазити и многе друге компаније и инвеститори. Тешко да ће цена бакра остати 4.700 долара, колико данас вреди, верујем и надам се да ће она ићи преко пет хиљада долара, а већ на 5.600, 5.700 долара, уз бољу организацију, можемо да рачунамо и на профит – истакао је Вучић.
Премијер Александар Вучић у Бору изјавио:Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски нагласио је да је Александар Вучић у Бор долазио осам пута као премијер, али и као стратег и оперативац. – Премијер је препознао важност РТБ-а Бор и подржао програм његовог развоја и завршетка изградње нове топиоонице и фабрике сумпорне киселине. Подржао је и да „Бор“ не оде под лед када је цена бакра пала – подсетио је Спасковски.
Као што сам, када сам долазио у РТБ, рекао да ћемо нову топионицу завршити, па смо је завршили, тако исто сада кажем да ће РТБ Бор да живи и то као успешна компанија, једна од најважнијих у Србији. Будите сигурни да ћу до својих речи и обећања да држим. Као што је Благоје (Спасковски, прим.аут.) рекао да сам овде био девет пута, исто тако сам и у Владичином Хану био трипут, у Обреновцу 35 пута, у Малој Коцељеви пет пута. Свеједно је да ли се живи у Кривељу, Прахову или у Рудној Глави. Ово је земља радника и рудара, људи који желе да раде и који неће заборавити рударски поздрав „Срећно!“ – поручио је Вучић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …