Почетак Актуелно Премијер Србије Александар Вучић: Цена бакра убија нам РТБ

Премијер Србије Александар Вучић: Цена бакра убија нам РТБ

2 друго читање
1
0
990

 БЕОГРАД   – Гостујући у емисији „Упитник“ РТС-а (30. новембра) премијер Србије Александар Вучић споменуо је кинеске инвестиције, односно интересовање и долазак кинеских компанија у Србију, потписивање меморандума о преузимању смедеревске „Железаре“ и објаснио јавности о чему је конкретно разговарано у време свог боравка у Кини.
Премијер Србије Александар Вучић: Цена бакра убија нам РТБРазговарали смо о томе да уђу и да нас спасу. Зашто? Зато што имају свој интерес! Морају да погасе део челичана у Кини због, ваљда, чистог ваздуха, у шта се ја недовољно разумем, а и што би ме то занимало, то је њихов посао. Имају налог своје владе да шире посао по Европи, а ми смо им добри пријатељи. Данас су цене свих сировина, од челика, бакра, до алуминијума, катастрофално ниске. Бакар нам је са седам пао на 4,36. Убија нам РТБ!
Убијају нас ценом челика. И, ко то може да издржи? Могу Кинези и могу само ако драматично повећају производњу. Они имају свој интерес, ми имамо свој. Ко ће други да се јави за „Железару“? Неће нико, а могу сви. Потписали смо меморандум о разумевању, у децембру ћемо потписати оквирни уговор, а у априлу, надам се, коначни, односно финални уговор. Онда се иде на „цлосинг“ (затварање) да би у јуну, јулу наредне године Кинези ушли у „Железару“
– рекао је, поред осталог премијер Александар Вучић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Vučić: Cena bakra ubija RTB | Bor030.net

    1. децембра 2015. у 11:22

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …