Почетак Актуелно Премијер Србије Александар Вучић: Цена бакра убија нам РТБ

Премијер Србије Александар Вучић: Цена бакра убија нам РТБ

2 друго читање
1
0
434

 БЕОГРАД   – Гостујући у емисији „Упитник“ РТС-а (30. новембра) премијер Србије Александар Вучић споменуо је кинеске инвестиције, односно интересовање и долазак кинеских компанија у Србију, потписивање меморандума о преузимању смедеревске „Железаре“ и објаснио јавности о чему је конкретно разговарано у време свог боравка у Кини.
Премијер Србије Александар Вучић: Цена бакра убија нам РТБРазговарали смо о томе да уђу и да нас спасу. Зашто? Зато што имају свој интерес! Морају да погасе део челичана у Кини због, ваљда, чистог ваздуха, у шта се ја недовољно разумем, а и што би ме то занимало, то је њихов посао. Имају налог своје владе да шире посао по Европи, а ми смо им добри пријатељи. Данас су цене свих сировина, од челика, бакра, до алуминијума, катастрофално ниске. Бакар нам је са седам пао на 4,36. Убија нам РТБ!
Убијају нас ценом челика. И, ко то може да издржи? Могу Кинези и могу само ако драматично повећају производњу. Они имају свој интерес, ми имамо свој. Ко ће други да се јави за „Железару“? Неће нико, а могу сви. Потписали смо меморандум о разумевању, у децембру ћемо потписати оквирни уговор, а у априлу, надам се, коначни, односно финални уговор. Онда се иде на „цлосинг“ (затварање) да би у јуну, јулу наредне године Кинези ушли у „Железару“
– рекао је, поред осталог премијер Александар Вучић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Vučić: Cena bakra ubija RTB | Bor030.net

    1. децембра 2015. у 11:22

    […] (Kolektiv / RTS) […]

    Одговор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

Борски средњошколци заинтересовани за језик, културу и обичаје у Кини

波尔市中学生对中国语言及文化表现出极大兴趣 塞紫铜为汉语爱好者提供交流平台 Компанија гимназијалцима обезбедила платформу за уче…