Почетак Посете Премијер Србије Александар Вучић у Мајданпеку поручио

Премијер Србије Александар Вучић у Мајданпеку поручио

0 друго читање
0
0
947

Најважније да запослимо људе

 

Вучић најавио додатна улагања у руднике „Мајданпек“ и „Велики Кривељ“, подизање “Златаре Мајданпек”, развој туризма и ново запошљавање. – Наставиће се подстицање страних инвеститора да улажу у нашу земљу, али не само у Београд и Војводину већ и исток и друге делове Србије
Премијер Србије Александар Вучић у Мајданпеку поручиоМАЈДАНПЕК
. – Премијер Србије Александар Вучић 3. септембра посетио је Мајданпек и окупљеним грађанима у препуној спортској хали СРЦ “6. август” говорио о спремности и могућностима Владе да помогне унапређење постојећих капацитета у овој општини и подстакне њен развој. Подсетио је на опредељење да земљу води у народном интересу, јер “нисмо изабрани да се било коме улагујемо, изабрани смо да урадимо оно што је најбоље за Србију, што је најбоље за вас, оно што је најбоље за будућност, за све оне који тек долазе”.
Премијер Србије Александар Вучић у Мајданпеку поручиоНије било лако ни до сада када смо показивали да је држава јача од тајкуна који су управљали државом, ни када су нас многи потцењивали говорећи да ћемо морати да служимо нечијим туђим интересима. Као да ми нико није веровао када сам на почетку мандата говорио да је наш посао да будемо слуге, али слуге свог народа, грађана Србије, и да ћемо да штитимо интересе Србије и у Вашингтону, и у Бриселу, и у Москви, на сваком месту… И као што немам право да склоним Србију са европског пута, немам право да кажем нашим воћарима, нашим повртарима, нашим пољопривредницима, али и свим нашим привредницима и свим нашим грађанима да ћемо данас да забијемо нож у леђа Русији зато што тако Србији одговара. Србији одговара да има мир, Србији одговара да има стабилност, да је на путу за Европску унију и да има најбољу могућу сарадњу са Руском федерацијом – истакао је премијер Александар Вучић чији су говор грађани прекидали аплаузом одобравања. – Понекад није лако све то издржати, понекада то морате да кажете Ангели Меркел, понекад да кажете Путину. И свако има понешто да вам замери, али оно што је најважније и што људи у Србији морају да знају и да осећају јесте да оно што смо радили – радили смо у њиховом интересу и да за нас постоји само једна светиња, а то је наша отаџбина, наша домовина Србија. И да се за њу боримо.
Премијер се посебно осврнуо на могућности овог краја:
Премијер Србије Александар Вучић у Мајданпеку поручиоДо краја године, недалеко одавде, у Бору ће бити завршена топионица. Нашим новцем. Тим нашим новцем омогућићемо велики број новозапослених. Желим вама да кажем да ћемо наћи суинвеститора за рудник „Церово“, али да ће држава Србија, пре свега, додатно уложити у руднике „Мајданпек“ и „Велики Кривељ“, да ћете имати више од стотину новозапослених веома брзо, да ћете моћи да подижете производњу овде у Мајданпеку. Имамо неколико стратешких ствари које морамо да урадимо и то је једна од тих. Такође, мораћемо да подигнемо на ноге у потпуности “Златару Мајданпек”, мораће да ради онако како је некада радила и боље од тога. Али, све одједанпут да променимо нећемо моћи и неће бити једноставно.
Председник српске Владе није пропустио да подсети да људи не треба да мисле да држава увек има довољно, већ има онолико колико јој дамо.
Премијер Србије Александар Вучић у Мајданпеку поручиоДолазимо у Мајданпек да бисмо се борили за народ у Мајданпеку, а не да бисмо узимали провизију од бакра, злата, сребра, од било чега. Ми хоћемо да овај град буде од бакра, злата и сребра саздан. У мајданпечкој општини радићемо много на развоју туризма, као и у целом Подунављу од Смедерева, Градишта, Голупца, Милановца до Кладова. Имали смо, а нисмо искористили наше велике шансе зато што нисмо размишљали о томе и како да приватнике укључимо, како да их ангажујемо тако да имамо више потенцијала, да привучемо туристе, да нам људи буду богатији. У наредном периоду, посебно од пролећа, то ће бити прилика. Гледаћемо на који начин на локалном нивоу може да се помогне да се путна инфраструктура и све што је неопходно обичном народу поправи колико је могуће, од Рудне главе до Милановца. Али, за нас је најважније да запослимо људе. Зато сам говорио о Руднику „Мајданпек“, о „Златари“, зато сам говорио о туризму и желим да вам кажем да у последњих пет месеци, први пут у последњих 20 година, имамо смањење броја незапослених.
Премијер Вучић је нагласио да запошљавање не иде ни брзо, ни једноставно, али смо сваког месеца имали између три или четири хиљаде више запослених него оних који су изгубили посао.
И даље ћемо улагати, и даље ћемо подстицати стране инвеститоре да улажу у нашу земљу. Тражићемо од њих да не гледају само у Београд и Војводину већ и на исток Србије и на југ и друге делове Србије. Потпуно сам сигуран да ћете видети наш огроман труд и да ћете видети мали напредак. А већ 2016. године, после тешких реформи које нас чекају, када будете видели да смо успели да од Србије направимо нормалну, пристојну земљу здраве привреде, сви ће знати ко је заслужан за то, ко је био храбар и одлучан да такве реформе спроведе, а било шта добро за нашу земљу да направимо – не можемо без вас.
Посету општини Мајданпек премијер Александар Вучић је, након разговора са мештанима Рудне Главе, завршио у Доњем Милановцу где је грађане упознао са плановима за бржи развој мајданпечке општине.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…