Почетак Корпоративна одговорност Приход од ватерполо турнира поклоњен дечијим одељењима болница у Београду, Бору и Мајданпеку

Приход од ватерполо турнира поклоњен дечијим одељењима болница у Београду, Бору и Мајданпеку

4 друго читање
0
0
964

 Клиници у Тиршовој два милиона динара

 

Дечијим одељењима општих болница у Мајданпеку и Бору по 400.000 динара. – Новац је отишао у праве руке – инвестирали смо у малишане, у будућност Србије – рекао је Благоје Спасковски

Приход од ватерполо турнира поклоњен дечијим одељењима болница у Београду, Бору и МајданпекуБОРСКО ЈЕЗЕРО. – Од средства обезбеђених продајом улазница за недавно одржани хуманитарни ватерполо турнир осам нација у Бору – милион и 827 хиљада динара – као и спонзора, два милиона динара поклоњено је Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој (Београд), а дечијим одељењима општих болница у Мајданпеку и Бору по 400.000 динара. Ово је саопштено данас на конференцији за новинаре уприличеној у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.
Поносан сам што смо, заједно са Ватерполо савезом Србије, донели овакву одлуку – да новац усмеримо ка установи која пружа врхунски квалитет услуга. Иако је болница споља иста као пре 30 година, унутра сте успели да одржите европски ниво и честитам вам на томе. Надам се да ћете крајње рационално потрошити новац и побољшати своје услуге. Наставите да газите крупним корацима и бићете светска болница. Новац је отишао у праве руке – инвестирали смо у малишане, у будућност Србије – рекао је Благоје Спасковски, председник Организационог одбора Међународног ватерполо турнира „Бор 2016“, уручујући чек од два милиона динара др Мирјани Раичевић, начелници одељења неурохирургије Дечије болнице у Тиршовој. Она се најпре, у име управе и свих запослених, а пре свега у име свих малишана које су лечили и које ће тек лечити, захвалила Бору и ВСС-у.

Са Бором смо увек имали дивну сарадњу, зближавали су нас управо пацијенти, и то не ретко тешки пацијенти. Досад смо увек успевали да изађемо као победници и надам се да ће и убудуће бити тако. Ова донација нам је заиста драгоцена, јер има много тога што треба да се побољша. Имамо доста „отворених“ пројеката зато што пратимо трендове светске медицине. Ово је стигло изненада, али све ће бити уложено за добробит деце. Рачунамо на даљу подршку РТБ-а, Бора, а ми ћемо радити још боље, колико год можемо, желимо, боримо се и стално идемо напред – нагласила је др Раичевић.
Др Мариа Стефановић, начелница дечијег одељења Опште болнице у Мајданпеку, казала је да је листа апарата која им је неопходна, нажалост, дуга, али ће од ових пара најпре купити ЕКГ-апарат и тзв. топли сто за неонатологију. – Сигурна сам да ћемо то и добити јер ово није први пут да господин Спасковски помаже нашој болници. И др Славица Вучковић са дечијег одељења Опште болнице у Бору је, такође, додала да ће, иако се још нису договорили, новац сигурно бити утрошен за добробит деце.
Немања Маријан, генерални секретар ВСС-а, пренео је одушевљење и захвалност селектора и српских „делфина“ организаторима, посебно Благоју Спасковском, за изузетно успешно организован турнир о чему сведоче и честитке свих ватерполо федерација.
Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…