Почетак Посете Принцеза Катарина Карађорђевић посетила Бор

Принцеза Катарина Карађорђевић посетила Бор

3 друго читање
0
0
1,360

  

У дворцу својих предака

 
Принцеза Катарина Карађорђевић: „Задовољство ми је што сам први члан краљевске династије Карађорђевића који је посетио дворац нашег претка кнеза Александра. – Благоје Спасковски: „Дошли сте у један од најлепших рударских градова у свету и видели да осим рударства развијамо и туризам“

Принцеза Катарина Карађорђевић посетила БорБОР. – Њено краљевско височанство Катарина Карађорђевић, принцеза од Југославије, кћерка принца Томислава Карађорђевића, посетила је Бор и околину. Најпре је боравила у дворцу кнеза Александра Карађорђевића у Брестовачкој Бањи, посетила Лазареву пећину у Злоту и Кафић „Јама“ на 11. хоризонту борске јаме и на крају посете Бору разговарала са менаџментом Рударско-топионичарског басена Бор.
Принцеза Катарина Карађорђевић посетила БорЗадовољство ми је што сам први члан краљевске династије Карађорђевића који је посетио дворац нашег претка и мога чукундеде кнеза Александра. Мало сам знала о овом дворцу и драго ми је што истражујем овај део Србије. Сигурна сам да би туристи желели да посете српске бање, пећине и руднике – одушевљена је принцеза Катарина Карађорђевић посетом дворцу својих предака у Брестовачкој Бањи, Лазаревој пећини и Кафићу „Јама“. Као председница Туристичке организације у Лондону принцеза Катарина је обећала: – Ово је почетак туристичке сарадње Лондона и Србије.
Принцеза Катарина Карађорђевић посетила БорДошли сте у један од најлепших рударских градова у свету и видели да осим рударства и металургије развијамо и туризам, посебно индустријски туризам. Када будемо завршили изградњу нове топионице и фабрике сумпорне киселине, у ваздуху над Бором и околином биће пет пута мање загађења него што то европске норме прописују – истакао је у разговору са принцезом Катарином Карађорђевић генерални директор Басена Бор Благоје Спасковски и као знак да је диму у Бору и околини одзвонило, поклонио јој је ливено звоно и статуу рудара, производе борских ливаца.
Принцеза Катарина Карађорђевић посетила БорУ разговору са менаџментом РТБ-а Бор принцеза од Југославије Катарина Карађорђевић је истакла да је за кратко време много научила о Бору и околини и да се нада да ће следећа посета бити дужа:
Импресионирана сам свиме што сам видела и чула о Бору, руднику и околини Бора. Ово је велико искуство јер сам много научила. Принцеза Катарина Карађорђевић посетила БорПосебно ми је драго што Бор последњих година, за разлику од деведесетих, напредује крупним корацима. Надам се да ће осим по рударству бити препознатљив и као прелепа туристичка дестинација. Као представница Туристичке организације у Лондону потрудићу се да тако и буде – обећала је принцеза Катарина Карађорђевић.
После дводневног боравка у Бору принцеза Катарина Карађорђевић посетила је касноантички археолошки локалитет „Феликс Ромулијана“ у Гамзиграду код Зајечара.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…