Почетак Култура Продуценти филма „Новембарски човек“ желе у кадру рекламу РТБ-а

Продуценти филма „Новембарски човек“ желе у кадру рекламу РТБ-а

7 друго читање
1
0
1,098

  Постер за собу холивудскoг суперстара Пирса Броснана

 

РТБ. – Дизајнерско решење којим се РТБ Бор представљао у земљи и свету крајем шездесетих година прошлог века привукло је пажњу једног од продуцената филма „Новембарски човек“ (The November Man) у којем главну улогу игра славни британски глумац Пирс Броснан. Постер за собу холивудскг суперстара Пирса БроснанаПродукција задужена за снимање филма у Србији изразила је, зато, жељу да опреми сет за овај филм управо постером РТБ-а Бор, а пошто је борска компанија уступила ауторско право за потребе снимања, он ће се наћи на зиду у једном београдском стану где ће популарни холивудски глумац снимити одређене сцене.
Сценограф опреме за овај филм Meg Everist запазила је рекламу РТБ-а Бор на изложби „Полет“ у београдском Културном центру крајем марта, допала јој се, па је, како каже, зато пожелела да је употреби ради опремања сета за филм.
„Новембарски човек“ снимаће се наредних неколико месеци у Србији и Црној Гори, а радња филма је, по сценарију, смештена и у Швајцарску, Русију и Грчку. Филм говори о бившем агенту ЦИА коме се, пре пензионисања, поверава још један задатак. Приликом обављања тог задатка у Русији, он открива велику заверу унутар ЦИА, систем се окреће против њега и почиње да трага за агентом.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Култура

Један коментар

  1. […] (Gorica Tončev Vasilić, Kolektiv) […]

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …