Почетак Актуелно Програм повезивања са студентима завршних година факултета и виших школа у Србији

Програм повезивања са студентима завршних година факултета и виших школа у Србији

6 друго читање
0
0
769

Резервиши радно место у Србија Зиђин Копер на време

Програм „Campus Recruitment 2022“, који дословце подразумева резервацију радног места након дипломирања, најпре је представљен високошколцима Рударско-геолошког факултета у Београду, а њих 20-ак на лицу места је попунило пријаву и обезбедило термин за интервју са ХР тимом. – Студенти који се пријаве да учествују у овом програму школовање могу да заврше без икаквог стреса у смислу бриге за будућност. Потребно је да нам пошаљу биографију онлајн или путем мејл адресе, а након тога биће позвани на интервју. Уколико успешно прођу разговор са ХР тимом у Београду, компанија ће им послати понуду. Њима онда преостаје да што пре дипломирају, а када то и ураде, потребно је само да се јаве компанији и позову се на понуду коју су добили. Неће поново пролазити кроз интервјуе, радно место ће их чекати, каже Вера Тасић
БЕОГРАД.
– Србија Зиђин Копер покренула је програм повезивања са студентима завршних година факултета и виших школа у Србији под називом „Campus Recruitment 2022“, који је (15. новембра) најпре представљен високошколцима Рударско-геолошког факултета у Београду. Програм дословце подразумева резервацију радног места након дипломирања, а детаље о томе, али и о компанији, условима и могућностима запослења су будућим инжењерима рударства и геологије представили надлежни у Сектору људских ресурса.
Студенти који се пријаве да учествују у овом програму резервишу себи радно место на време, па школовање могу да заврше без икаквог стреса у смислу бриге за будућност. Потребно је да нам пошаљу биографију онлајн или путем мејл адресе, а након тога биће позвани на интервју. Уколико успешно прођу разговор са ХР тимом у Београду, компанија ће им послати понуду. Њима онда преостаје да што пре дипломирају, а када то и ураде, потребно је само да се јаве компанији и позову се на понуду коју су добили. Неће поново пролазити кроз интервјуе, радно место ће их чекати – каже заменик руководиоца Службе за запошљавање и обуку у Србија Зиђин Копер Вера Тасић. Она додаје и да понуда значи да се компанија обавезала према студентима који су је добили, али да то не значи да будући академци морају да је прихвате.
Сликовито, за студенте је то једна „веза без обавеза“, јер могу и да се предомисле, ако у некој другој фирми добију боље услове. Понуда је обавезујућа само за компанију, која поред загарантованог радног места нуди и нето плату већу од 90.000 динара, помоћ у проналаску смештаја, могућност усавршавања кроз различите програме развоја и менторства, као и рад у динамичном и мултикултуралном окружењу – истиче Тасићева.
Данас у Србија Зиђин Копер ради преко 6.160 људи. Од децембра 2018. до данас посао у компанији добило је 2.395 нових, углавном младих радника, па је старосна структура запослених са 45 и по снижена на 39 и по година. Просечна нето зарада у Србија Зиђин Копер премашује 110.000 динара и већа је 50,14 процената од просека у Србији. Компанија има одличну сарадњу са образовним установама у Србији, подржава школовање младих талентованих људи, пре свега техничких струка, од којих су неки у компанији обављали и стручну праксу.
Сви кандидати који поднесу пријаву за посао могу да очекују транспарентан и фер процес селекције, а потом и посао у динамичном радном окружењу, конкурентну зараду, могућност даљег напредовања и остварења бонуса, организован превоз до радног места и остало. Циљ компаније је „развој рударства за добробит друштвене заједнице“, па се у складу с тим надамо да ћемо развојем рударства моћи да створимо веће могућности за запошљавање како би што више људи остварило своје снове – каже руководилац ХР сектора Мирјана Попадић.
У првом циклусу регрутације фокус компаније је на студенте из области рударства и геологије, механике, електротехнике, електронике и аутоматизације, геодезије и грађевинарства.
Програм смо најпре представили на Рударско-геолошком факултету у Београду, јер ови студенти не могу рударством и геологијом да се баве где хоће, већ само тамо где има руде. А, руде у Бору и Мајданпеку има, и биће је још дуго – напомиње Вера Тасић.
Студенти београдског РГФ-а с пажњом су саслушали презентацију компаније Србија Зиђин Копер и њеног програма регрутације, а њих 20-ак је на лицу места попунило пријаву и на тај начин обезбедило термин за интервју са ХР тимом.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …