Почетак Синдикална страна  Први човек борских „самосталних“ Драгиша Трујкић почео штрајк глађу

 Први човек борских „самосталних“ Драгиша Трујкић почео штрајк глађу

4 друго читање
2
0
933

„Заштитимо нашу организацију“

 

Д. Трујкић: Поводом писма које смо послали првом потпредседнику Владе Србије господину Александру Вучићу, добио сам допис од директора РББ-а у коме ми је потврдио да је све урађено у складу са законом, прописима и уз одговарајућу документацију. Немам разлога да му не верујем и, видећи да су и колеге из других синдиката које су имале своје наводе у том писму то учиниле, и ја „повлачим“ своје

Драгиша Трујкић почео штрајк глађуБОР. – Драгиша Трујкић, председник Већа Самосталног синдиката општине Бор, почео је 18. фебруара, симболично у пет до дванаест, најављени штрајк глађу „као последње средство за одбрану синдикалних права“. Бројним новинарима саопштио је да ће остати у сали Дома културе док се не испуне услови за излазак из штрајка – престанак репресалија према запосленима, враћање жиро-рачуна Самосталном синдикату са средствима на дан када је регистрован Синдикат рудара Србије, приступница и комплетне документације, као и да се Самосталном синдикату и његовим функционерима омогући да поново уђу у просторије који су користили до августа минуле године.
Драгиша Трујкић почео штрајк глађуПоводом писма које смо послали првом потпредседнику Владе Србије господину Александру Вучићу, добио сам допис од директора РББ-а у коме ми је потврдио да је све урађено у складу са законом, прописима и уз одговарајућу документацију. Немам разлога да му не верујем и, видећи да су и колеге из других синдиката које су имале своје наводе у том писму то учиниле, и ја „повлачим“ своје. Као што је рекао директор РББ-а, нека о томе воде рачуна органи који тиме треба да се баве – нагласио је Трујкић.
Драгиша Трујкић почео штрајк глађуПрви човек борских „самосталних“ је потом поновио да почиње штрајк глађу борећи се искључиво за синдикат и једино на чему ће заснивати борбу у будућем периоду биће синдикално право, право на организовање и заштита Самосталног синдиката. – Жеља ми је да се бавим синдикатом, да заједно са колегама радимо све оно што смо радили досад и да то буде у складу са Уставом и Законом о раду. Све около ме не интересује, нема везе са политиком, писањем појединаца, ово се тиче искључиво синдиката у РББ-у, Бору и Србији. Ово је борба да заштитимо нашу организацију и, уједно, позив свим синдикалним централама да се уозбиље – истакао је Трујкић.
Драгиша Трујкић почео штрајк глађуУ знак подршке Трујкићу на конференцији за медије су се појавиле и његове колеге и председници синдикалалних организација из Бора, као и „Мегапласта“ из Доњег Милановца. Истим поводом у град бакра је дошао и Зоран Вујовић, председник Самосталног синдиката металаца Србије. –Данас сам овде да у лично и име „металаца“ дамо подршку колеги Трујкићу који је решио да се овим средством бори против неправди које се у последње време све интензивније наносе радницима у Бору који хоће да остану чланови Самосталног синдиката металаца Србије. Молим надлежне у Бору да хитно предузму све мере како би се репресалија према нашим члановима завршила, па да разговарамо о синдикалним и радничким темама – поручио је Вујовић.
Челник српских „металаца“ је најавио да ће се 22. фебруара у граду бакра одржати седница Управе овог синдиката (највиши орган после Конгреса).

Допис Драгише Трујкића (клик за увећану слику)
Допис Драгише Трујкића (клик за увећану слику)
Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

2 Коментари

 1. Boza Bogdanovic

  19. фебруара 2013. у 19:29

  Dragiso, prijatelju moj
  Uopste se ne upustam u to ko je od vas u pravu. Nisam u toku dogadjaja i ne zelim na brzinu da se svrstavam uz neku stranu. Obracam ti se kao prijatelju. U ime tog prijateljstva te molim da sto pre prekines strajk gladju. Svi znamo da si narusenog zdravlja i da svaki dan strajka direktno ugrozava tvoj zivot.
  Pre desetak godina strajkovali su gladju nekoliko strazara sa kapija RTB-a. Otisao sam do njih i pola sata ih molio da prekinu strajk gladju. Dok su se drugi zlurado smejali. Rekao sam im da nece nista time ostvariti, ali ce izgubiti zdravlje. Nisu me poslusali. Jedan od njih preminuo je posle nekoliko meseci, u cvetu mladosti. Taj strajk gladju skratio mu je zivot nekoliko decenija.
  Dragiso, prijatelju, jos jednom te molim da prekines strajk, da ne prodjes kao on.
  Boza Bogdanovic, bivsi preds. Samostalnog sindikata Topionice

 2. Prvi s leva

  19. фебруара 2013. у 21:24

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…