Почетак Посете Пуна подршка Александра Вучића развоју РТБ-а Бор

Пуна подршка Александра Вучића развоју РТБ-а Бор

2 друго читање
0
0
879

Циљ – раст привредне активности

 

Александар Вучић: Желимо да се инвестиције наставе, али уложено мора да се врати кроз профит. Наш циљ је раст привредне активности и то морамо да остваримо. – Зорана Михајловић: Овај регион заслужује и економску и еколошку безбедност. Бор може да буде наше злато. – Благоје Спасковски: Обећали смо првом потпредседнику Владе да ћемо урадити онако како је договорено и то што јевтиније може
Пуна подршка Александра Вучића развоју РТБ-а БорРТБ БОР
. – Први потпредседник Владе Србије и министар одбране Александар Вучић, министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић посетили су Рударско-топионичарски басен Бор. После разговора са менаџментом Басена они су обишли градилиште нове топионице и фабрике сумпорне киселине и видели ливење у старој топионици бакра.
Пуна подршка Александра Вучића развоју РТБ-а БорУспех је што РТБ Бор производи више ове него прошле године и што ће идуће производити више него ове. Држава ће и даље помагати Басен јер је он носилац развоја овога краја и Србије. Осим Бора морамо да подигнемо и Мајданпек, и Прахово, и Доњи Милановац, и туризам да би било више радних места и да се људи не би исељавали из овог краја. Држава жели да улаже, али не и да баца новац. Желимо да се инвестиције наставе, али уложено мора да се врати кроз профит. Морамо мењати стање свести и однос према раду. То значи да одговорност наших радника мора да буде иста као и радника иностраних фирми. Не сме да се деси да српска фирма напусти градилиште у петак у 15 сати, а да нас у недељу овде, на градилишту нове топионице и фабрике сумпорне киселине, дочекају Канађани. Наш циљ је раст привредне активности и то морамо да остваримо – нагласио је Александар Вучић.
Пуна подршка Александра Вучића развоју РТБ-а БорМинистарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изразила је задовољство што Басен Бор све боље послује и што се плате и остале обавезе исплаћују редовно:
Очекујем да ће РТБ Бор убудуће још боље и сигурније радити, поготово после изградње нове топионице, фабрике сумпорне киселине и колектора. Бор може да буде наше злато. Овај регион заслужује и економнску и еколошку безбедност – оценила је Зорана Михајловић.
Пуна подршка Александра Вучића развоју РТБ-а БорПосле успешних разговора менаџмента РТБ-а Бор са гостима из Владе Србије, генерални директор Басена Благоје Спасковски је захвалио што Влада даје пуну подршку развоју комбината бакра:
Вицепремијер Александар Вучић данас је рекао да нам даје максималну подршку, али да морамо бити носилац развоја овог региона. Обећали смо првом потпредседнику Владе да ћемо урадити онако како је договорено и то што јевтиније може – рекао је у име менаџмента Басена Бор генерални директор Благоје Спасковски.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…