Почетак Актуелно Мајданпек Радници ЕМС-а преспајају далеководе изнад Мајданпека

Радници ЕМС-а преспајају далеководе изнад Мајданпека

6 друго читање
0
0
1,249

Струја стиже ускоро 

МАЈДАНПЕК. – Са радницима ЕМС-а, који на неколико километара изнад Дебелог Луга код Мајданпека покушавају да преспајањем обезбеде снабдевање Мајданпека струјом, данас су били министар енергетике Александар Антић, директор “ЕМС-а” Никола Петровић, генерални дирецтор РТБ-а Бор Благоје Спасковски и руководство општине Мајданпек .
Очекујемо да проблем решимо што пре преспајањем са главног 400-то киловолтног на 110-то киловолтни далековод како би Мајданпек и Доњи Милановац добили струју. У изузетно неповољним условима ангажовали смо све расположиве снаге ЕМС-а, тако да људи чине све да дођу до решења – каже директор “ЕМС-а” Никола Петровић.
Неповољне временске прилике су и довеле до прекида у снабдевању струјом, због чега је комплетна општина Мајданпек у незавидном положају будући да 45 сати нема струје, воде, грејања, не функционишу телефонске везе, а у таквој ситуацији не раде школе и вртићи.
Догодила се готово невероватна ситуација да у исто време дође до прекида на сва три вода којима се снабдева Мајданпек – подсетио је министар Александар Антић и изразио наду да би за неколико сати снабдевање струјом могло да се успостави.

Сведоци смо изузетног залагања запослених у ЕМС-у да и поред невремена какво се не памти ураде све за нормално снабдевање овог подручја. Показали су то и на примеру Бора, а сада и овде. Околности су врло неповољне, неприступачан терен, снег, мраз, удари ветра, али људи веома храбро раде свој посао на изузетно захтевним местима како би решили проблем – додао је Благоје Спасковски, први човек РТБ-а Бор, који је у ова два дана највише времена провео у Мајданпеку.
Нисмо ни претпостављали да је проблем овако сложен и захтеван. Надам се да ће снабдевање ускоро бити нормализовано – казао је Дејан Вагнер, председник Општине Мајданпек, кога смо на лицу места затекли после седнице Штаба за ванредне ситуације где није искључена могућност да, ако струја не дође у току дана, буде проглашена ванредна ситуација.
Мајданпечанима је и данас пристигла помоћ у храни и води коју су заједнички обезбедили РТБ Бор и ЕМС. Реч је о 10 хиљада оброка, хлебу и пијаћој води, а одређене количине воде послао је и Црвени крст Србије. Помоћ, пре свега у води, пристиже и са других страна.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…