Почетак Корпоративна одговорност За лепши Бор Радници РББ-а  помажу опремање операционе сале Очне клинике у градској болници

Радници РББ-а  помажу опремање операционе сале Очне клинике у градској болници

1 друго читање
0
0
1,022

Триста хиљада динара за инструменте којима се оперише катаракта

 

Радници РББ-а помажу опремање операционе сале Очне клинике у градској болнициРББ. – Запослени у Руднику бакра Бор прикупили су личним прилозима непуних 300 хиљада динара за набавку инструмената за операцију катаракте и тај новац данас је уплаћен на рачун Опште болнице у Бору. Ово је епилог молбе коју је Рудницима бакра Бор упутила Очна клиника и то за помоћ у опремању операционе сале.
У молби је наведено да се на Очној клиници борске болнице од јула ове године операција катаракте изводи најсавременијом методом – факоемулзификацијом, те да је од тада почело и опремање операционе сале неопходним инструментима. Поред апарата за брзу стерилизацију, неопходног за овакве врсте операција, Очној клиници били су потребни и додатни инструменти чију су набавку добровољним новчаним прилозима помогли запослени РББ-а.
Борски рудари су, на овај начин, по ко зна који пут показали да је њихово срце велико и да куца равномерно за све грађане.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …