Почетак Актуелно Радници “Златаре Мајданпек” од руководства траже одговор:

Радници “Златаре Мајданпек” од руководства траже одговор:

3 друго читање
0
0
825

Шта ће бити са „ИПМ-ом Мајданпек“?

Покренути предстечајни поступак да би се заштитила имовина. – До 25. новембра завршити социјални програм за преосталих 269 радника „ИПМ-а Мајданпек
Радници “Златаре Мајданпек”  од руководства траже одговор:МАЈДАНПЕК
. – Пошто је пропао и најновији покушај приватизације „ИПМ-а Мајданпек“, око сто радника “Златаре Мајданпек” окупило се рано јутрос (23. новембра) испред зграде “ИПМ-а“ у Мајданпеку. Радници овог предузећа, које је пре деценију и по запошљавао више од две хиљаде људи (сада има 269 запослених), траже да им руководство саопшти шта ће се дешавати са њима и предузећем, фабрикама “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац. Јер, све је теже радити и пословати будући да је престала заштита коју су као предузеће у реструктурирању имали до почетка новембра. Након тога суочили су се са блокадом рачуна, па је стечај све изгледнији.
Радници “Златаре Мајданпек”  од руководства траже одговор:Окупили смо се ради опстанка у овој фирми и да тражимо наше заостале зараде за последња два месеца. Дошли смо да видимо да ли руководство има решење, мада га, знамо, до сада нико није озбиљно тражио. Доведени смо пред свршен чин и чекамо шта ће да се предузме, да ли ће да нам се одобри социјални програм или неће, да ли ћемо отићи у стечај и шта даље – рекао је радник „Златаре“ Душан Перић.
Радници су тражили одговор на питање да ли има гаранције да ће и када бити исплаћене отпремнине кроз социјални програм за који се сада пријављују, да ли има изгледа да наставе да раде, да ли ће им бити исплаћене зараде за последња два месеца. Негодовали су због последње исплаћене зараде јер је то, за већину, био у више рата исплаћени минималац.
Радници “Златаре Мајданпек”  од руководства траже одговор:С обзиром да је приватизација неуспешна и да нам је рачун у блокади, да бисмо заштитили имовину, морамо покренути предстечајни поступак. Учиниће то органи “ИПМ-а Мајданпек”, или ће тај захтев поднети Агенција. Не треба сматрати да до приватизације неће доћи у неком моменту, јер она је могућа и из предстечајног поступка, а могућа је и у самом стечају – каже Синиша Јеврић, директор “ИПМ Мајданпек”. – Ми се надамо да ће до неке приватизације доћи. Сада можемо само да реализујемо социјални програм како би запослени могли да се пријаве и добију отпремнине, јер се уласком у стечај губи могућност добијања социјалног програма.
Социјални програм треба завршити до 25. новембра. за преосталих 269 радника колико после пет већ реализованих социјалних програма запошљавају “Златара Мајданпек” и “Мегапласт” Доњи Милановац, односно мајданпечка Индустрија за прераду метала.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…