Почетак Актуелно Расписан позив за професионални менаџмент и саветовање у управљању РТБ-ом Бор

Расписан позив за професионални менаџмент и саветовање у управљању РТБ-ом Бор

6 друго читање
1
0
674

Конкурс отворен до краја априла

 

Управљачки и саветодавни тим који конкурише по овом позиву имаће јасне задатке: да повећа профитабилност, обезбеди нова тржишта, нову организацију рада и план пословања усклади са УППР-ом. – РТБ Бор има потпуну слободу и дискреционо право да он, односно његови органи управљања и комисија која ће бити формирана за потребе реализације овог процеса, оцене добијене понуде за сарадњу и донесу одлуку о одабиру најповољније, а све уз сагласност Владе Републике Србије
РТБ
. – Рударско-топионичарски басен Бор, како је пар дана раније најавио генерални директор компаније Благоје Спасковски, позвао је данас сва заинтересована домаћа и страна лица да поднесу понуду за сарадњу и закључивање уговора о пружању услуга професионалног менаџмента и саветовања у управљању компанијом. Објављивањем овог позива РТБ Бор је испунио и последњу обавезу из Унапред припремљеног плана реорганизације у овој години.
У позиву који је 29. децембра објављен у дневном листу „Политика“ наведено је да заинтересовани понуде могу слати до 28. априла 2017. године и да предност имају људи са искуством.
Управљачки и саветодавни тим који конкурише по овом позиву имаће јасне задатке: да повећа профитабилност, обезбеди нова тржишта, нову организацију рада и план пословања усклади са УППР-ом.
У циљу унапређења пословања РТБ-а Бор и стварања услова за реализацију УППР-а, заинтересовани ће морати да предложе стратегију и план развоја рударства и металургије, као и планове производње и смањења трошкова пословања. У складу с тим, мораће да предложе и стратегију набавке и продаје производа, са пројектованим ценама за кључне производе РТБ-а, као и да пројектују ниво запослених. Такође, управљачки тим који се бира конкурсом биће у обавези да, у сарадњи са руководиоцима РТБ-а и надлежним министарствима, примени све мере дефинисане УППР-ом.
Понуда, дакле, мора бити детаљна, а заинтересовани ће своју озбиљност морати да потврде и уплатом 15 хиљада евра, што је услов за учешће у јавном позиву. Поред тога, потенцијални пружалац услуга треба да достави детаљне биографије и референце појединца који ће бити ангажовани и стално присутни код пружања услуга професионалног менаџмента и саветовања у управљању. У понуди мора бити предложено најмање 10 руководилаца и то: четири особе за производњу и одржавање и најмање по две за секторе набавке, продаје и финансија и рачуноводства. Потенцијални пружалац ових услуга у обавези је, такође, да достави временски оквир за почетак ангажовања предложених особа које ће бити укључене у пружање услуга које се траже овим позивом.
Искуство и знање у области рударства и металургије је, како је наведено у позиву, важан критеријум за одабир пружаоца услуга. Висина накнаде за обављање услуга професионалног менаџмента и саветовања у управљању РТБ-ом Бор такође је важан, али не и најважнији критеријум који ће бити разматран. У сваком случају, потенцијални пружалац услуга је дужан да поднесе предложене износе фиксних и варијабилних делова накнаде за обављање својих услуга.
Сходно позиву, РТБ Бор има потпуну слободу и дискреционо право да он, односно његови органи управљања и комисија која ће бити формирана за потребе реализације овог процеса, оцене добијене понуде за сарадњу и донесу одлуку о одабиру најповољније, а све уз сагласност Владе Републике Србије. Такође, позивом који је објављен предвиђено је и то да РТБ Бор задржава право да измени све или поједине елементе позива за достављање понуда, као и да позив прогласи неважећим или да закључи овај поступак по сопственом нахођењу, без одабира најбоље понуде за сарадњу.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Bota

    1. јануара 2017. у 11:36

    Pa ljudi moji RTB Bor je u plusu osam milona dolara, a traži novi menadžment za još više,bolje i veće.Pa to je neskromno kad i ova ekipa radi fenomenalno.Što je dobro nikada se ne menja ovo mora da je pogrešan oglas.Ovi koji su sada na čelu su profesionalci sa ogromnim primanjima,završavaju poslove,donose ogroman profit,RTB Boru,gradu, obezbeđuju pijaću vodu, daju građanjima prečišćen vazduh,grade Bora,pa šta im treba neko pametniji od njih i konačno,postoje li takvi

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…