Почетак Актуелно Мајданпек РБМ измешта радионицу и бензинску пумпу мајданпечке аутобуске станице

РБМ измешта радионицу и бензинску пумпу мајданпечке аутобуске станице

3 друго читање
0
0
775

Нови објекти ускоро

У оквиру планског проширења површинског копа припреме су већ обављене, па извођач радова АД „Wоод“ из Свилајнца у предвиђеном року, на простору испред самог улаза у аутобуску станицу, треба да угради цистерну за бензинску пумпу и подигне монтажни објекат површине 162 квадратна метра
РБМ измешта радионицу и бензинску пумпу мајданпечке аутобуске станицеРБМ
. – Планско проширење површинског копа Рудника бакра Мајданпек, у низу измештања инфраструктурних објеката, условило је и обавезу пресељења радионице и бензинске пумпе са аутобуске станице на острвце у њеној непосредној близини, а на самом улазу у град. Реч је о послу који би требало да се заврши већ ових дана, како би надаље могло да се обави још једно, али мање, преусмеравање Пека, а онда и безбедно настави ширење копа, односно, даље повезивање Андезитског прста са “Истоком” Јужног ревира.
План је да се послови заврше што пре. Груби земљани радови обављени су раније у организацији инвеститора, па извођач радова (АД „Wооd“ из Свилајнца) има услове да свој посао брзо приведе крају – каже дипл. инж. Александар Божић, из Грађевинске службе РБМ-а.
На невеликом простору треба сместити и радионицу и бензинску пумпу. Пумпа је за лаике захтевнији објекат, па су честа питања да ли ће, и како, све то моћи да се уради. – Све ће стати на расположиву површину – уверава Божић. – Пројектом је све предвиђено, а бензинска пумпа, заправо, и није стандардна пумпа, већ цистерна која се укопава и користиће се за потребе аутобуске станице, односно, превозника. Радионица је објекат површине 162 квадрата, који је потпуно уклопљен у амбијент. Монтажног је типа, са челичном конструкцијом и од термоизолационих панела, са предвиђеном противпожарном заштитом.
Одмах по завршетку нових објеката, локација старих биће искоришћена за проширење површинског копа, али ће томе претходити преусмеравање мањег дела корита Пека на деоницу уз саму аутобуску станицу. – Не очекује се да то буде ни велики ни захтеван део посла, а тако ни претерано компликован, па верујемо да ће брзо моћи да се обави – каже овај стручњак.
На овом послу запослени у РБМ-у испунили су стандардне обавезе инвеститора, од прибављања документације до радова на припреми терена, односно, измештању оптичког кабла и грубих земљаних радова. Како је у међувремену продужен уговор са Грађевинским факултетом у Београду о вођењу стручног надзора, у читав подухват укључене су и његове екипе, тако да ће нови објекти у свим елементима испратити захтеве пројекта, а тиме захтеве корисника.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…