Почетак Актуелно Мајданпек РБМ купио малу комбиновану радну машину

РБМ купио малу комбиновану радну машину

1 друго читање
0
0
764

Мобилна „комбинирка“

У складу са потребама она може да буде виљушкар, утоваривач, ровокопач и мада је набављена за рад на Језеру и у филтражи, показала се ефикасном и на површинском копу за утовар и пренос мањих терета, али и борбу са снегом

Мобилна „комбинирка“РБМ. – Током децембра, у складу са најавама, Рудник бакра Мајданпек добио је малу комбиновану радну машину, „комбинирку“ која у складу са потребама може бити утоваривач, виљушкар, ровокопач. Иако набављена, пре свега за потребе РБМ-а на Језеру и у филтражи, већ првих дана, захваљујући својој мобилности показала се одличним решењем и на површинском копу за утовар мањих терета, па чак и у чишћењу снега.
Мобилна „комбинирка“Реч је о веома мобилној „Цатерпиллар“ радној машини капацитета предње кашике од 1,3 кубна метра и задње од 0,8 м3. Она ће умногоме олакшати рад у филтражи и на Језеру, али и помоћи да се у одређеној мери надокнади недостатак помоћне механизације која тренутно представља „уско грло“ производње – каже дипломирани инжењер рударства Бобан Мартиновић, руководилац рударског одржавања копа. Он не пропушта да истакне како ће рад бити неупоредиво ефикаснији када наредних месеци стигну два булдозера и грејдер.
Мобилна „комбинирка“За ово „појачање“, комбиновану машину „Текноxгроупа“, овлашћеног заступника „Цатерпиллара“, похвале смо чули и од руковаоца.
Управљање није тешко будући да је машина последња реч технике. Поседује хидраулични волан, модерне су и команде, а показало се да може имати вишеструку намену јер поседује чак и чекић за разбијање крупнијих комада – објаснио нам је Драган Иљенкаревић. Притом наводи да је сама кабина изузетно удобна за рад јер има грејање и добру изолацију.
После 250 сати рада обављен је први сервис, па мала „комбинирка“ наставља свој пут рударским трасама, понегде нешто расчисти, ископа, понегде уклони препреку, допреми воду за бушилицу, очисти снег…

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…