Почетак Екологија РБМ уређује простор између рудника и града

РБМ уређује простор између рудника и града

1 друго читање
0
0
1,146

Минери засадили 30 бреза

РБМ. – Између два минирања, група минера Рудника бакра Мајданпек извела је 26. априла лепу акцију која ће обрадовати Мајданпечане, посебно оне који свако поподне шетају путем према Дебелом лугу и успут прате дешавања на површинском копу. Минери су се побринули да на новој деоници пута, на самом улазу у град из правца Кучева, ускоро буде и мало зеленила.
Данас смо засадили 30 садница брезе непосредно уз магистрални пут пред сам улаз у Мајданпек, на простору нове деонице пута где нису постављене банкине – каже Драгутин Мучић, минер у РБМ-у и наводи да је намера да се на томе не стане, већ да се на сличан начин украси и наставак ове деонице.
Радници кажу да је идеја за оваквом акцијом кренула од претпостављених, а да су је са задовољством реализовали. – Између два посла, између два минирања, уз помоћ ровокопача, засадили смо првих 30-так садница које је обезбедило предузеће и мислим, допринели да овај простор ускоро буде лепши и уређенији – потврђује Славко Трујановић, пословођа минера.
Ради оплемењивања простора и спровођења мера заштита животне средине у руднику, у жељи да, бринући и о граду, простор на самом улазу учинимо лепшим, осмислили смо и реализовали ову акцију – додаје Слободанка Ристић, представник руководства за интегрисани менаџмент.
Акција се изузетно допала грађанима који предлажу да се настави и, евентуално, уреде мали видиковци, односно одморишта, пошто се и шетачи и пролазници врло често заустављају у жељи да осмотре активности на површинском копу. Неретко неки од њих први пут изблиза виде како изгледа један од највећих површинских копова у Европи и тешка рударска механизација која на њему ради.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Екологија

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…