Почетак Актуелно Мајданпек У РБМ-у успели да оспособе “Bucyrus”-бушилицу

У РБМ-у успели да оспособе “Bucyrus”-бушилицу

3 друго читање
0
0
1,623

Старт после дужег застоја

У РБМ-у успели да оспособе “Bucyrus”-бушилицуРБМ. – Уложивши велики напор запослени у машинском одржавању опреме Рудника бакра Мајданпек успели су да покрену и оспособе бушилицу “Bucyrus revati 37 hr” која је дуже од годину дана била изван погона због проблема на линији хидрауличног бушења. Од 27. новембра у другој смени популарна “Б11” поново ради.
Није као нова, али ради добро – потврђује нам Драган Стешић након завршене смене и припремљених нових бушотина за минирање на радилишту „Исток 1“ Јужног ревира у самом залеђу града. На површинском копу РБМ-а, где се бије битка за убрзано раскривање, њено оспособљавање ће пуно значити.
Будући да је купљена у Индији, набавка специфичних резервних делова била је отежана, условљена дугим роковима испоруке, због чега су поједини делови замењени доступним са нашег тржишта и, уз одређене адаптације, уграђени – објашњава Родољуб Рајковић, технички руководилац одржавања електромашинске опреме.

Братислав Благојевић, помоћник директора РБМ-а за електромашинство, додаје: – Оспособљавање ове бушилице умногоме ће допринети да испунимо задату месечну количину ископина, јер се недавном набавком нове опреме (шест камиона, багер и нови булдозер), појавио проблем припреме материјала за утовар. Покетањем ове бушилице свакако ће доћи до стабилизације производње, па и њеног повећања.
Током децембра очекује се да на површински коп стигне и нова бушилица из контигента опреме набављене ове године за брже раскривање Јужног ревира.
Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…