Почетак Безбедност и заштита Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

0 друго читање
0
0
1,276

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у циљу санације терена обавља минирање превентивно, а због процене стручњака да постоји бојазан да би услед расцепа стене, дужине преко стотину метара, део планинског врха могао да се обруши на сам рудник и град, група грађана окупљена око неких невладиних организација готово свакодневно организује протесте.

Иако су увек окупљени у мањем броју, овим упадима грађани који изражавају своје незадовољство и забринутост, заправо угрожавају своје и животе људи запослених у компанији Србија Зиђин Копер или у компанијама подизвођача који одговорно раде свој посао. Тако је и било прошлог викенда, када је 13 особа без икаквих мера заштите упало у рејон рудника, угрожавајући своју и безбедност људи запослених на терену планине Старица. По опомени обезбеђења, одбили су да се удаље са терена, на коме било чије присуство у неконтролисаним условима није дозвољено, а неки су чак остали да леже или седе на путу. Запослени у обезбеђењу позвали су полицију, која је потом наложила да се уклоне и напусте територију на којој се врше радови.

Компанија Србија Зиђин Копер са жаљењем констатује да оваквим чином грађани не само да не штите природу и друге људе, већ својом бахатошћу и незнањем угрожавају своје животе и животе својих суграђана запослених на пословима санације.

Компанија ће наставити да предузима мере минирања како би се спречило урушавање опасне стене на планини Старица, у складу са планом који је одобрила Влада Србије. Након отклањања безбедносних ризика, планирано је да се обаве и радови рекултивисања терена и озелењавања, као што компанија увек и чини – изјавио је руководилац Рудика бакра Мајданпек Бранислав Томић.

Представници компаније истичу да је и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић претходно потврдила да је минирање изнад насеља у Мајданпеку део санације стене коју је наложила инспекција, јер је била угрожена безбедност грађана, с обзиром на то да је постојала могућност одрона, те да компанија то ради у интересу безбедности грађана и запослених.

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Излагање на састанку са мештанима села Кривељ у вези блокаде пута

Добар дан свима, Пре свега, желео бих да се захвалим градској Влади што је организовала ов…