Почетак Синдикална страна Регистрован Синдикат рудара Србије са седиштем у Бору

Регистрован Синдикат рудара Србије са седиштем у Бору

2 друго читање
0
0
1,192

Директна одбрана интереса

 

За два дана приступнице новом синдикату потписало хиљаду запослених у комбинату бакра. Љ. Миљковић: Захваљујући овој регистрацији, рудари Бора и целе Србије имаће представнике који ће за њихове интересе моћи да се залажу у директним преговорима са ресорним министарством и Владом Републике Србије. – Приступање овој организацији већ најавили запослени у руднику из Врања и Горњег Милановца, као и рудника Леце

Регистрован Синдикат рудара Србије са седиштем у БоруБОР. – Синдикат рудара Србије са седиштем у Бору (ул. Кестенова 8а) и званично је регистрован – решење о регистрацији, које је потписао и оверио државни секретар у Министарству за рад и социјална питања, стигло је шестог фебруара. Ова интересна организација радника је пета у Србији (у истом рангу са Савезом самосталних синдиката Србије, Синдикатом „Независност“, Асоцијацијом независних синдиката и Синдикатом „Слога“) и прва чији је центар ван Београда. Приступнице за Синдикат рудара Србије, како је рекао његов председник Љубиша Миљковић, у прва два дана пријављивања потписало је хиљаду запослених у Рударско-топионичарском басену Бор.
Регистрован Синдикат рудара Србије са седиштем у БоруОво доживљавам као велику победу басенских радника и грађана Бора, јер је регистрацијом овог синдиката у град бакра дошла институција републичког ранга, што досад нисмо имали. Показали смо да у оквиру РТБ-а имамо снаге да се изборимо за оно што радници траже од нас. Захваљујући овој регистрацији, рудари Бора и целе Србије имаће представнике који ће за њихове интересе моћи да се залажу у директним преговорима са ресорним министарством и Владом Републике Србије. Да ли ће касније Скупштина Синдиката рудара Србије одлучити да уђе у савез са било којим од републичких синдиката, зависиће од чланова. У његовом Статуту пише да чланови ове организације могу да постану сви запослени у рударској индустрији Србије, што је више од пет хиљада радника. Знам да ће запослени у комбинату бакра и Борани знати да цене напор који смо уложили. Све што смо радили у вези регистрације било је по закону и жао ми је што су појединци, због својих интереса, изнели много неистина о нашим циљевима – истакао је Миљковић.
Председник Синдиката рудара Србије на крају је додао да су приступање овој организацији већ најавили запослени у руднику из Врања и Горњег Милановца, као и рудника Леце, па се ускоро очекује још већи број чланова.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…