Почетак Актуелно Репарација постројења за пречишћавање отпадних вода

Репарација постројења за пречишћавање отпадних вода

5 друго читање
0
0
1,011

И воде у затвореном циклусу 

 

Послови које најевћим делом обављају радници ТИР-а добро напредују и постројење ће сигурно бити на време готово да прихвати воду која у њему треба да се пречисти, неутралише и отпреми до борске флотације поново у процес
Репарација постројења за пречишћавање отпадних водаТИР
. – После више од једног века нова флеш-пећ и нова фабрика сумпорне киселине донеће Бору чисто небо, али се овај пројекат не би звао највећим еклошким да су заборављене отпадне воде које ће излазити из процеса. И док ће сав дим бити “превођен” у сумпорну киселину, воде ће се пречишћавати у постројењу недалеко од нове фабрике. Као обавеза РТБ-а у овом пројекту, постројење се управо интензивно обнавља за те потребе.
Репарација постројења за пречишћавање отпадних водаПрема речима Зорана Васковића, главног машинског инжењера у басенском тиму који води овај пројекат, већи део послова на репарацији те опреме обављају радници РТБ-а, односно ТИР-а, док је за неке послове ангажован АТБ ФОД и једна локална грађевинска фирма.
Послови добро напредују и постројење ће сигурно бити на време готово да прихвати воду која у њему треба да се пречишћава – каже Васковић. – Увелико се ради и на пројекту за неутрализацију те воде и њено одвођење до борске флотације коришћењем већ постојећих цевних мостова, тако да је завршетак и тог посла планиран у року предвиђеном за окончање свих осталих. Репарација постројења за пречишћавање отпадних водаУ непосредној близини постројења за неутрализацију отпадних вода почеће и изградња депоније за отпадни муљ који ће се ослобађати током неутрализације вода тако да ће читав нови процес бити комплетно затворен.
Васковић напомиње да је РТБ задужен и за транспорт нафте од главног резервоара који се налази у непосредној близини неутрализације до грејача у фабрици сумпорне киселине и комплетан расхладни систем за фабрику сумпорне киселине, који је и највећи пројекат из обавеза РТБ-а, па је и репарација расхладног торња у току.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…