Почетак Синдикална страна Репрезентативни синдикати РТБ-а Бор огласили се дописом јавности

Репрезентативни синдикати РТБ-а Бор огласили се дописом јавности

11 друго читање
0
0
1,475

„Једини смо легитимни представници радника Басена“

 

РТБ. – Репрезентативни синдикати Рударско-топионичарског басена Бор (Самостални синдикат ТИР-а, Самостални синдикат РБМ-а, Самостални синдикат РББ-а, ЈСО Самосталног синдиката РТБ-а Бор, Синдикат „Независност“ ТИР-а, Синдикат „Независност“ РББ-а и Индустријски синдикат РББ-а) данас су упутили председнику Владе Србије, министарствима у Влади Србије, Управном одбору и пословодству РТБ-а Бор, као и републичким и локалним електронским и штампаним медијима допис којим су, како истичу, ПРИНУЂЕНИ да реагују с обзиром на то да се у последње време све чешће у јавности појављује Љубиша Миљковић и у име Рударског синдиката коментарише све што му падне на памет у вези РТБ-а Бор.
Сви ми, доле потписани, једини смо легитимни представници радника Рударско-топионичарског басена Бор. Рударски синдикат нема репрезентативност у РТБ-у Бор, а и чланство му се може избројати на прстима једне руке. Љубиша Миљковић не може, зато, у јавности да представља ставове радника РТБ-а Бор јер, под један, ни он сам више није радник компаније (два пута је добијао отказ о раду, па био враћан на посао до изрицања судске пресуде, а недавно је и трећи пут истеран из предузећа). Под два, синдикат у чије име Љубиша Миљковић говори о РТБ-у Бор у јавности окупља шаку радника и то углавном оних чије је понашање санкционисано због непоштовања радне дисциплине, неиспуњавања радне обавезе, коришћења алкохола и опијата или због нередовности на послу. Најзад, под плаштом бриге о радницима и њиховим правима, Љубиша Миљковић у јавности представља и промовише искључиво СЕБЕ и синдикат на чијем челу више нико не седи. Па, ни он! Рударски синдикат одавно је изгубио репрезентативност у РТБ-у Бор – наводи се у допису.
РТБ Бор је велика компанија и запошљава близу 5.000 људи. Надамо се да ћете се сложити да у њихово име у јавности не може да говори особа која од тих 5.000 уз себе нема ни 50 радника!!! Тиме се, једноставно, Србији шаље крива слика о компанији, а промовишу искључиво лични интереси појединца, у овом случају Љубише Миљковића.
Верујемо, такође, да медијима није циљ да, када извештавају о РТБ-у Бор, за саговорника имају некомпетентну особу. На тај начин они несвесно и индиректно саучествују у остваривању личних амбиција појединца, а преношењем криве слике о компанији, директно наносе штету и њој и већини запослених. Зато је ово писмо намењено свим републичким и локалним електронским и писаним медијима које, сви заједно доле потписани, позивамо да се обрате било коме од нас и слободно нас контактирају уколико желе да чују мишљење репрезентативних синдиката о било чему везаном за РТБ Бор, а што, наравно, има смисла да синдикати коментаришу – закључује се у допису.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…