Почетак Култура Резултати конкурса за изложбу „Жене сликари – Мајданпек 2013“

Резултати конкурса за изложбу „Жене сликари – Мајданпек 2013“

18 друго читање
0
0
1,150

 „Grand prix“ Драгани Нуић Вучковић

 

На 11. Међународној изложби „Жене сликари“ 13. априла представиће се 149 уметница из 10 земаља. – У свакој изложбеној категорији додељено пет равноправних првих награда

„Grand prix“ Драгани Нуић ВучковићМАЈДАНПЕК. -У Мајданпеку су објављени резултати конкурса за овогодишњу 11. Међународну изложбу „Жене сликари – Мајданпек 2013“. Добитник велике награде изложбе је Драгана Вучковић Нуић, магистар сликарства и доцент на Академији ликовних уметности Свеучилишта у Мостару, за рад „Пророчица на котачима“, а саопштена су и имена добитника пет равноправних првих награда.
После рада селекционе комисије, која је од 307 радова пристиглих на конкурс од 203 уметнице из 10 земаља света (Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Мексика, Филипина, Црне Горе, Аустралије, Грчке и Србије) за излагање изабрала 217 радова 149 уметица – Комисија за доделу награда и Организациони одбор су саопштили: „Grand Prix“, Велика награда изложбе, припала је Драгани Нуић Вучковић, магистру сликарства, доценту на АЛУ Свеучилишта у Мостару, за рад „Пророчица на котачима” у категорији сликарство. У свакој изложбеној категорији по једну од пет равноправних првих награда добили су: за сликарство Sylvia Kovjenić, дипломирана сликарка – рестауратор из Београда, за рад „City. I find the beauty in gray 3“; за графику Јована Митић, академска сликарка из Лесковца, за рад „Запис“ израђен у колаграфији; за цртеж Катарина Булајић Павловић, магистар сликарства из Београда, за рад „Простор – светло 4“; за скулптуру Ивана Чотрић, дипломирана керамичарка из Београда, за рад “Зажели“ (техника- оксид бакра на порцелану), за digital art Villegas Gladys Morales, ликовна уметница из Мексика, за рад „De la Serie Relatos posibiles”.

Овогодишња велика међународна изложба „Жене сликари – Мајданпек 2013“ биће отворена од 13. априла до 13. маја у великој сали Дома омладине у Мајданпеку.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…