Почетак Актуелно РТБ Бор помаже мајданпечкој „Златари“

РТБ Бор помаже мајданпечкој „Златари“

6 друго читање
0
0
1,062

Сребро и бакар „на одложено“

 

РТБ Бор помаже мајданпечкој „Златари“ РТБ. – Мајданпечка „Златара“ добиће данас од Рударско-топионичарског басена Бор 17 килограма сребра и тону бакра за покретање производње у тамошњој фабрици. Сходно недавно потписаном уговору, комбинат бакра ће испоручити ИПМ-у метал под повољнијим условима који продразумевају одложено плаћање на три месеца. Том одлуком, како каже заменица генералног директора РТБ-а за економска питања Мирјана Антић, РТБ Бор помаже мајданпечкој „Златари“Извршни одбор директора Басена је јасно показао да снажно подржава напоре руководства, овог некад широм света познатог произвођача накита, да обнови производњу и повећа промет. Сребро и бакар ће бити наплаћени почетком наредне године, по берзанским ценама из октобра.
ИПМ је једино предузеће из ранијег пословног система РТБ Бор Групе које је остало неприватизовано. Исцрпљено је дугогодишњим покушајима продаје и због рестурктурирања није у могућности да код пословних банака добије кредит за куповину репроматеријала неопходног за „подизање“ производње и промета. РТБ Бор помаже мајданпечкој „Златари“Обратили су нам се недавно за помоћ и тражили од нас да им под повољнијим условима, односно са продуженим роком плаћања, продамо 17 килограма сребра и тону бакра. Менаџмент РТБ-а је прихватио молбу јер подржава напоре које пословодство ИПМ Мајданпек чини како би обновило производњу – истиче заменик генералног директора РТБ-а Бор за економска питања Мирјана Антић.
Покретање производње у мајданпечком ИПМ-у подразумева ново запошљавање што је интерес и тамошње локалне самоуправе, али и РТБ-а Бор који овим гестом, како она каже, даје пуну подршку и напорима Владе Републике Србије да се оживи производња у свим предузећима где је то могуће.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …