Почетак Корпоративна одговорност РТБ и новосадски ДДОР помогли борском Здравственом центру

РТБ и новосадски ДДОР помогли борском Здравственом центру

4 друго читање
0
0
40,010

Поклонили опрему за медицинско особље

 

Здравственом центру уручено 210 униформи вредних пола милиона динара. – Болесници морају имати адекватне услове за лечење, али и медицинско особље мора да буде добро опремљено, казао Спасковски. – Наредну донацију РТБ ће реализовати са Миланом Поповићем и по пола уложити 137 хиљада евра у опремање борског и мајданпечког породилишта
Поклонили опрему за медицинско особљеБОР
. – Генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски и директор филијале новосадске осигуравајуће компаније ДДОР Драган Милојевић уручили су данас борском Здравственом центру 210 униформи за медицинко особље. Донација је вредна пола милиона динара, а реализована је на иницијативу менаџмента Комбината бакра.
Имајући у виду ситуацију у медицинским установама Србије која, опет, има везе са економском кризом у свету, па и код нас, РТБ Бор заједно са ДДОР-ом Нови Сад овим гестом жели најпре да помогне Министарству здравља, а тиме и Влади Републике Србије која је подржала развој Басена у делу екологије, делу који је тесно повезан са медицином и здрављем. Поклонили опрему за медицинско особљеБолесници морају имати адекватне услове за лечење, али и медицинско особље мора да буде добро опремљено. Ових 210 униформи је само први део помоћи ДДОР-а борском Здравственом центру јер ће новосадска осигуравајућа компанија издвојити још милион динара за осталу неопходну опрему (ћебад, постељину итд.). Такође, са бизнисменом Миланом Поповићем договорио сам недавно да у борско и мајднапечко породилиште, по пола, уложимо 137 хиљада евра и потпуно их опремимо – казао је генерални директор Басена Благоје Спасковски.
Још једна у низу донација које је РТБ или лично предао борском Здравственом центру или организовао путем бројних хуманитарних акција, како је истакао директор др Драган Стојадиновић, допринеће да борска здравствена установа одржи висок ниво активности и услуга.
Поклонили опрему за медицинско особљеДраго ми је што постоје планови за даљу помоћ, али морам да подсетим и на све оно што је РТБ донирао борској Болници и Здравственом центру. Захваљујући директору Спасковском добили смо колпоскоп, реанимациони и порођајни сто, неколико инкубатора и осталу опрему за породилиште. Због тога је, између осталог, Здравствени центар у Бору један од опремљенијих центара у Србији. Овакве донације дају нам ветар у леђа да радимо још боље – рекао је др Стојадиновић.
Директор ДДОР-а истакао је да је донација борској здравственој установи плод успешне сарадње новосадске осигуравајуће компаније са РТБ-ом Бор и потврдио да ће их у наредном периоду бити још.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …