Почетак Актуелно РТБ је држава, војска је држава

РТБ је држава, војска је држава

4 друго читање
0
0
1,040

 Премијер Србије похвалио ангажовање  РТБ-а и Војске у санацији последица поплава на истоку

 

У Текији се налазе јединице Војске Србије, око 500 војника помаже становништву, овде је и РТБ Бор који са својом механизацијом и техником помаже у санацији последица поплава. Војска је држава, РТБ је држава, то сви људи треба да знају! Помоћи ћемо у обнови кућа, даћемо новац, грађани ће добити белу технику – казао је Александар Вучић у Текији, једном од поплављених места у кладовској општини
Премијер Србије похвалио ангажовање РТБ-а и Војске у санацији последица поплава на истокуТЕКИЈА
. – Председник Владе Србије Александар Вучић посетио је 28. септембра Текију, једно од поплављених места у кладовској општини, и мештанима, који су се највише интересовали за поправку и изградњу кућа које су оштећене у поплавама, поручио да ће све куће бити изграђене или поправљене.
Премијер Србије похвалио ангажовање РТБ-а и Војске у санацији последица поплава на истокуЉуди у источној Србији нису заборављени. У Текији 460 војника помаже становништву, у Бољетину 30-ак, ту је и РТБ Бор који са својом механизацијом и техником помаже у рашчишћавању нагомиланих наслага блата и муља које су нанеле кише и одрони земљшта. Војска је држава, РТБ је држава, то сви људи треба да знају! Држава, дакле, овде свој посао ради: помоћи ћемо у обнови кућа, даћемо новац, грађани ће добити белу технику – рекао је премијер.
Премијер Србије похвалио ангажовање РТБ-а и Војске у санацији последица поплава на истокуДржава ће, прецизирао је Вучић, учинити све што може да се живот у том крају нормализује, па ће у наредних неколико дана бити обезбеђено 10 милиона динара за ободни канал који мора да се санира како би се убудуће предупредиле поплаве.
Премијер је посебно похвалио ангажовање и преданост припадника Војске Србије на рашчишћавању поплављених терена, РТБ Бор и његовог генералног директора, Благоја Спасковског: – Он је, то многи људи не знају, обавио велики посао и у „Црљенима“. Одатле је испумпана вода само захваљујући његовима саветима, искуству и знању. Зато данас можемо тамо да копамо угаљ и обезбедимо бар мало струје. Али, то је његов посао јер је РТБ држава, као што је и Војска држава – поновио је Вучић.
Са премијером Србије Текију су обишли челни људи Кладова и РТБ-а Бор, као и министри Братислав Гашић и Велимир Илић, који ће тамо остати неколико дана. Штета од недавних поплава у овој општини процењена је између осам и десет милиона динара.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …