Почетак Корпоративна одговорност РТБ наставља да помаже поплављеним подручјима Србије

РТБ наставља да помаже поплављеним подручјима Србије

3 друго читање
0
0
546

 Сто пумпи за Обреновац

 

РТБ. – Рударско-топионичарски басен Бор, у консултацији са Штабом за ванредне ситуације, купио је и у потопљени Обреновац 20. маја послао 100 пумпи за испумпавање воде са мање приступачних места. Реч је у пумпама малог капацитета које црпу 10 литара у секунди и за сат времена могу да испумпају 35 кубика воде из, рецимо, подрума зграда и кућа. Пумпе су уручене обреновачкој ватрогасно-спасилачкој јединици.

Комбинат бакра је као прву помоћ у ванредној ситуацији у Србији због елементарне непогоде и поплаве Обреновчанима упутио помоћ у храни, пићу, ћебадима и чамцима, а у одбрани Шапца је, у договору са Сектором Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације, учествовало и 50-ак рудара из Бора.

Механизација којом располаже РТБ, као и људство, и даље су у приправности да одмах пруже помоћ према плану и потребама Штаба за ванредне ситуације.

Апелујемо и на остале друштвено одговорне компаније у Србији да, колико је то у њиховој моћи, помогну Србији да што пре санира последице злехуде водене пошасти.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Зорана Михајловић у Мајданпеку: Радови на планини нису ничији хир

Санација Старице мора да се заврши и ту компромиса нема Овде смо да бисмо показали да радо…