Почетак Корпоративна одговорност РТБ поклонио статуу рудара Техничкој школи поводом 70. рођендана

РТБ поклонио статуу рудара Техничкој школи поводом 70. рођендана

1 друго читање
0
0
981

 „Рудар“ нас води у будућност

Овај поклон је обележје од непроцењивог богатства и значаја за нашу школу, нешто што ће цео свет да види, јер шаље слику Бора и онога што ми јесмо – рударски град и зависимо од комбината бакра – поручио је Владимир Станковић, директор Техничке школе

РТБ поклонио статуу рудара Техничкој школи поводом 70. рођенданаРТБ. – У двориште Техничке школе у Бору 12. октобра уселио се „рудар“ који је комбинат бакра поклонио овој образовној институцији поводом њеног 70. рођендана. Ово је, иначе, четврта статуа рудара „изашла“ из басенске Ливнице фазонских одливака (један „рудар“ већ је „настањен“ на Четвртом километру у Бору, испред хотела „Језеро“ на Борском језеру и у Мајданпеку). Ова „људина“ од бронзе, висока два метра и тешка 430 килограма, како нам је рекла Вера Пантовић, управница Ливнице бакра и бакарних легура, добрано је ознојила и намучила вредне и искусне калупаре и ливце. Месец дана им је било потребно да обаве овај јединствени посао (у Србији нема ливнице која би то извела) и труд је резултитао овим уметничким делом.
РТБ поклонио статуу рудара Техничкој школи поводом 70. рођенданаВећ на први поглед видљива је симболика и нераскидива веза: Бор и Мајданпек – рударски градови, Техничка школа – некада Рударска, и то прва у ондашњој Југославији, која већ седам деценија недри рударске техничаре. Њен директор Владимир Станковић није могао да сакрије срећу, одушевљење и захвалност РТБ-у за „најлепши и највреднији поклон који је школа могла да добије поводом великог јубилеја“.
РТБ поклонио статуу рудара Техничкој школи поводом 70. рођенданаОвај поклон је обележје од непроцењивог богатства и значаја за нашу школу, нешто што ће цео свет да види, јер шаље слику Бора и онога што ми јесмо – рударски град и зависимо од комбината бакра. Неки наши бивши ученици који су у иностранству већ се јављају са лепим жељама и емоцијама. То је нешто што презентује не само нашу школу, него и цео град. Видите ли симболику: школа је иза „рудара“, ми га пратимо. И он мења нашу слику, наш однос према школи, обавезама. Сада имамо неколико одељења будућих рударских техничара – то је њихово срце, њихово обележје, њихов лого. Тај „рудар“ нас води у будућност годинама – поручио је Станковић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…