Почетак Актуелно РТБ помаже опстанак “Златаре Мајданпек”

РТБ помаже опстанак “Златаре Мајданпек”

6 друго читање
1
0
925

  Бакар и сребро по повољним условима

 

На почек испоручена тона бакра и 10 килограма сребра омогућиће мајданпечким златарима да некако послују наредних месеци док се, према очекивању, не обезбеди трајно решење. – Следи покретање производње чији би резултат требало да буду сребрни накит и украсни производи у продавницама
RTB pomaže opstanak “Zlatare Majdanpek” МАЈДАНПЕК
. – Настојећи да помогну опстанак Индустрије за прераду метала Мајданпек до изналажења трајног решења за њен тежак положај, у који су се уверили током разговора са менаџментом, у Рударско топионичарском басену Бор одлучили су да ИПМ-у одобре набавку метала по изузетно повољним условима. Већ је испоручена тона бакра и 10 килограма сребра који би требало да омогуће мајданпечким златарима да некако послују наредних месеци. До тада, надају се, треба да се створе услови за трајно решење овог предузећа у реструктурирању.
RTB pomaže opstanak “Zlatare Majdanpek” Овим гестом Рударско-топионичарски басен Бор је још једном показао спремност да као друштвено одговорна компанија, у границама својих могућности, помогне мајданпечкој „Златари“ и тако обезбеди егзистенцију за 328 запослених, односно 250 породица које најдиректније зависе од њеног функционисања.
Договорили смо се, као и пре неколико месеци, да под повољним условима, на почек, обезбедимо бакар, бакарни лим и сребро, а врло брзо и злато, како би се производња покренула. Тако помажемо да се превазиђе тешка ситуација док се не створе услови за трајно решење за „Златару Мајданпек“ и запослене у њој – истакао је Благоје Спасковски, директор РТБ-а Бор.
RTB pomaže opstanak “Zlatare Majdanpek” Немамо репроматеријала ни за какву производњу, а немамо ни средстава за њено покретање, тако да нам ова помоћ пуно значи – каже Синиша Јеврић, директор ИПМ-а Мајданпек, захваљујући на разумевању из РТБ-а Бор. – Омогућиће ће нам да снабдемо продавнице одређеном количином сребрног накита и украсним производима и тако дођемо до финансијског прилива којим бисмо могли да набавимо нову количину материјала, испунимо обавезе према запосленима и одржимо фирму у раду.
Састанку челних људи РТБ-а и “ИПМ-а” присуствовали су синдикални представници и општинско руководство које је иницирало скуп после којег су мајданпечкој Златари испоручени тона бакра и 10 килограма сребра.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Aleksandar

    19. марта 2014. у 12:52

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …