Почетак Актуелно Не поновила се оваква година

Не поновила се оваква година

3 друго читање
0
0
691

РТБ претрпео штету три милона долара због нестанка струје и воде у Мајданпеку

 

РТБ. – Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски изјавио је да је потребно најмање још четири дана да се, по доласку струје у Мајданпек и све тамошње рудничке погоне, производња у РБМ-у нормализује. Чине се, како је истакао, велики напори да струја стигне до свих погона рудника и да се агрегатима, који су захваљујући „Електромрежама Србије“ допремљени из Београда, покрену пумпе на копу.
РТБ претрпео штету три милона долара због нестанка струје и воде у МајданпекуУкупна штета коју је комбинат бакра претрпео због четвородневног прекида у снабдевању рудника електричном енергијом и водом износи три милиона долара! То је трећа штета коју РТБ Бор трпи ове године – не поновила се, у свему, па и у привређивању РТБ-а Бор. Ова година нас је дословце убила! Две велике поплаве донеле су нам подбачај на бакру скоро три хиљаде тона. То је приход од 20 милиона долара без којег смо остали или изгубљена добит од 15 милиона долара – рекао је Спасковски.
Без обзира на то што је и сам трпео последице од овогодишњих поплава и природних непогода које су задесиле Мајданпек, РТБ Бор је, ипак, био у првим редовима када је у Србији требало показати солидарност и хуманост. РТБ претрпео штету три милона долара због нестанка струје и воде у МајданпекуАко хуманост данас игде постоји, онда ње има у рударском послу и у рударским компанијама. Рудари су увек ту да прискоче у помоћ када треба: Обреновац, Курпањ, Шабац, Текија, Грабовица, Неготин, Бољетин, Колубара – где и дан-данас раде наше пумпе, Мајданпек. Ових дана Мајданпек је био најугроженији, па је њему посвећена највећа пажња, чак и медијска, али ништа боље није било ни у Бору, Злоту, Зајечару, Бољевцу, Књажевцу, Кладову, Неготину. Угроженост ових подручја није прошла доласком струје у Мајданпеку, и даље је на таквом нивоу да – нема спавања! – оценио је Спасковски. Уједно се и захвалио грађанима за стрпљење, а свима који су се упустили у борбу са ћудљивом природом на истоку Србије – за залагање.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…