Почетак Актуелно РТБ тражи консултанте за привлачење стратешког инвеститора и пружање правне помоћи

РТБ тражи консултанте за привлачење стратешког инвеститора и пружање правне помоћи

8 друго читање
0
0
722

Унапређење пословања и даљег развоја Басена

 

Наведени циљеви могу се постићи реализацијом мера из УППР-а, заједничким улагањем РТБ-а кроз јавно-приватно партнерство, приватизацијом и/или оснивањем новог/нових привредних субјеката, продајом капитала и/или имовине, докапитализацијом комбината бакра и његових зависних друштава. – РТБ позива и све заинтересоване понуђаче за пружање правних услуга ради реализације мера из УППР-ова, и то: смањење капитала, конверзија обавеза у капитал, статусне промене и/или друге опредељене мере и припрема нове организационе структуре и имплементирање организационих промена. – Рок за подношење пријава 8. фебруар 2017. године

РТБ. – Рударско-топионичарски басен Бор објавио је огласе којима тражи консултанта за привлачење стратешког инвеститора, као и за пружање правних услуга. У првом огласу РТБ позива све заинтересоване понуђаче за пружање консултантских услуга припреме и реализације јавног поступка привлачења стратешког инвеститора у циљу унапређења пословања и даљег развоја рударства и металургије у Басену Бор. То може бити путем реализације мера из Унапред припремљеног програма реорганизације (УППР-а), заједничког улагања РТБ Бор Групе кроз јавно-приватно партнерство, приватизације и/или оснивања новог/нових привредних субјеката, продаје капитала и/или имовине, докапитализације комбината бакра и/или његових зависних друштава, или комбинацијом било којег од ових начина.
Консултантске услуге предвиђају припрему јавног поступка за реализацију трансакције са потенцијалним инвеститорима (припрема уговора о поверљивости, релевантне документације, упознавање потенцијалних стратешких инвеститора са РТБ-ом и његовим зависним предузећима, као и извештаја о предлогу структуре трансакције за привлачење инвеститора у комбинат бакра) и његову реализацију (припрема трансакционе документације, спровођење јавног поступка, преговори и потписивање уговора и испуњење трансакције).
Критеријуми за избор консултанта подразумевају успешно реализоване пројекте у области рударства и металургије (заједничко улагање путем јавно-приватног партнерства, приватизације и/или оснивања нових привредних субјеката, продаја капитала и/или имовине, реструктурирање или реорганизација, докапитализација) у претходне три године.
У другом огласу РТБ позива све заинтересоване понуђаче за пружање правних услуга ради реализације мера из УППР-ова, и то: смањење капитала, конверзија обавеза у капитал, статусне промене и/или друге опредељене мере и припрема нове организационе структуре и имплементирање организационих промена у складу са роковима и условима из усвојених и правоснажних УППР-ова.
Понуде ће се бодовати на основу референци понуђача које подразумевају реализоване уговоре (чији су предмет биле услуге из овог позива) у претходних пет година. Понуђачи сами дају финансијску понуду.
Понуде за оба позива треба да буду достављене до 8. фебруара 2017. године (до 14 часова).

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…