Почетак Актуелно РТБ-у продужени сертификати ИМС-а за наредне три године

РТБ-у продужени сертификати ИМС-а за наредне три године

8 друго читање
0
0
1,221

Неопходна одговорност свих запослених

Након ресертификационе провере, коју су почетком септембра обавили стручњаци сертификационог тела „Bureau Veritas“, оцењивачки тим донео је препоруку да се комбинату бакра продужи сертификате ИМС-а према захтевима нових верзија стандарда ИСО 9001, ИСО 14000 и ОХСАС 18001. – М. Антић: Надам се да ће ово што смо са вама успели да поправимо, а тицало се нашег досадашњег начина рада и схватања ове важне области која је у РТБ-у била доста потцењена, бити корисно свим људима који остају овде да раде са Кинезима

РТБ-у продужени сертификати ИМС-а за наредне три годинеРТБ. – Владан Цокић, директор „Буреау Веритас“ у Србији, данас је уручио Мирјани Антић, заменици генералног директора РТБ-а за економска питања, сертификате ИМС-а (Интегрисани Систем Менаџмента) у РТБ-у Бор према захтевима нових верзија стандарда ИСО 9001:2015, ИСО 14000:2015 и ОХСАС 18001:2008. Подсетимо да је, ради продужења важења добијених сертификата за наредне три године, лане спроведено усклађивање постојећег система ИМС-а са захтевима нових стандарда. Након ресертификационе провере, оцењивачки тим донео је препоруку да се комбинату бакра додели продужење сертификата за наредне три године.
Током провере утврђено је да сте испунили све захтеве стандарда, тако да су ови сертификати резултат целе те приче. Наравно, сваки систем може да се унапређује и сигурно је да има доста простора за побољшање. Ово је само почетни корак – нагласио је Цокић.
После реализације пројекта преласка на нове верзије стандарда заједничка констатација оцењивача, као и менаџмента РТБ-а била је да је „систем ИМС-а, иако још увек млад, одговорио свим потребним обавезама и да је постигнут висок ниво његове интеграције, као и да је за функционисање ИМС-а потребно укључивање свих запослених и њихова одговорност за све процесе у РТБ-у – поштовање радне и технолошке дисциплине, уређеност погона, класификацију отпада, праћење перформанси процеса и поштовање законске регулативе“.
Надам се да ће ово што смо са вама успели да поправимо, а тицало се нашег досадашњег начина рада и схватања ове важне области која је у РТБ-у била доста потцењена, бити корисно свим људима који остају овде да раде са Кинезима. Јер, оно што смо сазнали о њиховим активностима и приоритетима су – екологија и информационе технологије. Све ово што сте покушали да нас додатно научите и упозорите на оно што је било лоше, а што треба да се поправи јесте у функцији тога да сутра буде много мање проблема у овој области – истакла је Антићева.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…